Boli si daunatori

#primavara gradina #daunatori gradina #gradina #primavara #boli si daunatori

Inceputul primaverii, momentul potrivit pentru lupta cu daunatorii

Odata cu inceputul primaverii si incalzirea vremii insectele revin la viata. Este momentul perfect pentru a incepe lupta cu daunatorii inainte ca acestia sa iti atace pomii sau culturile. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja gradina.

 

Protejeaza pomii si vita-de-vie

Indiferent daca ai o livada sau doar cativa pomi in gradina, trebui sa ii protejezi de insectele daunatoare. Atat pomii fructiferi cat si vita-de-vie sunt adesea atacati de gargarita florilor de mar, paduchi si omizi. Acestia au nevoie de stropiri si de tratamente fitosanitare, pe care trebuie sa le administrezi inca de la inceputul primaverii, daca doresti sa te bucuri de roade bogate.

Melcii si limacsii, pericol pentru legume

Legumele timpurii de primavara sunt in pericol din cauza melcilor si a limacsilor. Acesti daunatori "ataca" orice leguma insa prefera in special salata, spanacul, varza si ridichile. Pentru a opri invazia foloseste praful de var, benzile de cupru, pamantul de diatomee si fasiile din plastic negru. De asemenea, poti folosi diferite solutii naturale, cum ar fi zatul de cafea, cojile de oua sau apa cu otet.

Rozatoarele iti distrug bulbii de flori

Flamande, dupa o iarna intreaga de hibernare, rozatoarele (in special soarecii de camp) ies la “atac” in gradina de legume. Acestea vor da navala in florile cu bulbi, care sunt primele plantate.

Pentru a le proteja asaza un strat de pietris pe sol sau poti proteja florile cu plasa. Desigur, poti lupta impotriva rozatoarelor, montand capcane speciale.

Sursa foto: lushome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului