Boli si daunatori

#daunatori #daunatori gradina #insecte benefice #insecte daunatoare

Insecte bune si insecte daunatoare care "viziteaza" gradinile

Plantele sunt un adevarat magnet pentru insecte, insa multe dintre acestea, desi par inofensive, pot distruge cultura din gradina ta. Unele insecte sunt atat de mici, incat nu le observi, dar acestea sunt printre cele mai periculoase. Iata care sunt cele mai daunatoare si cele mai bune insecte care iti pot "vizita" gradina!


1. Paianjenul rosu

Paianjenul rosu este un acarian care ataca atat plantele de apartament, cat si culturile de legume din gradina. Acesti daunatori sunt foarte greu de descoperit, insa cu ajutorul unei lupe, vei putea observa pe partea interioara a frunzei o tesatura matasoasa pe care circula numerosi acarieni. Paianjenul rosu slabeste sistemul imunitar al plantelor.

Sursa foto: miteshield.com

2. Greierii

Iti place sa auzi greierii cantand, tarziu in noapte? Plantele din gradina s-ar putea sa nu fie la fel de incantate de ei. Potrivit Agentiei de Control al Poluarii din Minnesota, greierii sunt considerati a fi omnivori. Astfel ca, legumele din gradina ar putea constitui o sursa de hrana pentru ei.

Sursa foto: telegraph.co.uk


3. Afidele

Afidele intra in categoria daunatorilor, hranindu-se cu seva din muguri, frunze si flori. Din cauza acestor insecte, plantele din gradina pot avea de suferit.

Sursa foto:davidsuzuki.org


4. Musculitele albe

Aceste insecte sunt aproape invizibile, insa pot fi extrem de daunatoare pentru gradina si mai ales pentru sere. Musculitele albe creeaza in jurul plantelor o panza de mucegai de culoare neagra si incet, incet toata gradina este infestata.

Sursa foto: ediblearoids.org


5. Mustele

Desi te deranjeaza bazaitul lor, mustele pot fi considerate prietenele plantelor. Acestea sunt insectivore si se hranesc cu daunatorii din gradina, inclusiv cu afidele.

Sursa foto: wikimedia.org


6. Gargaritele

Aceste insecte colorate sunt binevenite la tine in gradina. Gargaritele se hranesc cu afide si cu alti mici daunatori care iti ataca plantele.

Sursa foto: constantcontact.com


7. Viespile

Si viespile sunt insecte pe care le poti primi in gradina ta fara sa-ti faci griji de sanatatea plantelor. Viespile ataca daunatorii din gradina, astfel ca productia de legume va fi in siguranta.

Sursa foto: arrowpestcontrolpro.com


8. Mantis religiosa

Mantis religiosa, numita popular calugarita, este o insecta de dimensiuni mari in comparatie cu alte insecte. Din acest motiv, poate ataca orice daunatori din gradina. Este un pradator generalist, prin urmare nu isi alege prada, ci ataca tot ce ii iese in cale.

Sursa foto: nationalgeographic.com

Sursa foto: chris-schuster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului