Boli si daunatori

#insecticid #furnici #daunatori in gradina

Insecticide naturale pentru furnici

Furnicile ti-au infestat gradina sau chiar bucataria, dar nu vrei sa folosesti produse toxice pentru a-ti feri familia si animalele de accidente cu urmari grave? Ei bine, furnicile pot fi alungate cu ajutorul unor insecticide naturale, care sunt greu de suportat doar pentru ele si nu au efecte nocive asupra copiilor sau animalelor.


Inainte de orice, este bine sa stii ca furnicile au fost atrase in locuinta de mancare sau, mai bine spus, de resturile de mancare si lipsa unei curatenii impecabile, asa ca pentru prevenire, cea mai buna solutie este mentinerea curateniei.

Iata cateva solutii naturale pentru a indeparta furnicile

Coji de castravete

Atunci cand faci salata, curata cokile castravetilor si pune-le in locurile in care ai vazut de multe ori furnici . S-a dovedit ca activitatea si prezenta insectelor a fost diminuata considerabil din cauza mirosului puternic, greu de suportat pentru insecte.

Cuisoare

Desi au un miros placut pentru noi si ne duce cu gand la un desert savuros, cuisoarele sunt aproape toxice pentru furnici. Cumpara un plic de cuisoare (de la raionul de condimente) si imprastie produsul in zona cu furnici. De asemenea, o jumatat de plic o poti fierbe intr-un litr de apa pe care sa il torni dupa ce se raceste peste cuisoarele proaspete pentru un efect mai puternic.

Acid boric

Desi numele de acid boric te duce cu gandul la un produs toxic, trebuie sa stii ca de fapt acesta se gaseste in farmacii si se utilizeaza in tratarea eruptiilor cutanate, dar pentru furnici este extrem de toxic. Achizitioneaza acidul boric de la farmacie (aproximativ 5 ron) si imprastie-l fara zgarcenie in locul in care traiesc furnicile.

Otet

Intr-un tub cu pulverizator adauga jumatate de litru de otet clasic si imprastie-l peste furnici. In numai cateva secunde furnicile atacate vor fi imobilizate. Partea neplacuta este ca trebuie sa repeti acest pas ori de cate ori vezi furnicile, asadar, sa iti rezervi cateva zile doar pentru a te ocupa de acest aspect.

Sapun lichid

Amesteca 100 ml de sapun lichid cu 500 ml de apa, agita bine solutia si pune produsul finit intr-un tub cu pulverizator. Procedeul functioneaza la fel ca in cazul otetului, singura diferenta fiind ca sapunul miroase mult mai frumos si mai atragator.

Usturoi

Mirosul extrem de puternic va pune pe fuga furnicile. Curata o capatana intreaga (de preferat de dimensiuni mari) si apoi striveste-o cu un aparat special. Usturoiul maruntit astfel se indinde pe toata zona in care se afla furnicile. In urma acestui tratament, sansele ca furnicile sa se mai intoarca sunt foarte reduse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului