Saptamana 13.07.2020 - 19.07.2020
  • Legume si fructe

    1
    • Incepe recoltarea cepei timpurii, insamantata in toamna anului trecut.

    • Rosiile care incep sa se maneze pot fi salvate prin ruperea regulata a frunzelor si indepartarea fructelor stricate.

    • Se vor indeparta fructele cele mai mici ale pomilor fructiferi si cele care nu s-au dezvoltat normal pentru a stimula fructele ramase sa creasca si sa se coaca.

    • Taie noile mladite de vita de vie pana la nivelul celei de a patra frunza; in cazul strugurilor cu boabe mari se vor inlatura jumatate din ciochini pentru a-i ajuta pe cei ramasi sa se dezvolte.

    • Salatele, ridichile mici si mari, mazarea, guliile, cartofii timpurii, busuiocul si maghiranul sunt gata de recoltat.

    • Uda din abundenta straturile de legume; pentru o recolta buna umiditatea solului trebuie sa fie uniforma.

    • Controleaza cu regularitate razoarele capsunilor pentru a observa daca nu au aparut buruieni.

    • Ciresele coapte (colorate, carnoase si dulci) se culeg cu codita pentru a nu se altera.

    • Prunele timpurii sunt coapte si pot fi culese cand fructele sanatoase incep sa cada singure.

    • Taie vlastarii pomilor fructiferi care au aparut dupa toaletarea din timpul iernii; cu cat aparitia lor este mai abundenta, cu atat absorb mai multa apa si substante nutritive, afectand fructele.

    • Seamana ridichi mari de iarna si varza chinezeasca.

    • Uda telina regulat, mai ales daca sunt temperaturi ridicate.

Vezi ce mai ai de facut saptamana asta:

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.