Do it yourself

#trucuri simple #trucuri gradinarit #sfaturi practice #amenajarea gradinii #gradina

5 trucuri de gradinarit pe care trebuie sa le stie toata lumea

Gradinaritul nu trebuie sa fie o povara. Chiar daca intampini probleme pe parcurs, exista solutii ieftine ce te pot scoate din incurcatura. Iata cateva trucuri de gradinarit, ieftine, pe care orice gradinar trebuie sa le stie.

1. Foloseste scortisoara la gradinarit! Aceasta fereste plantele de boli si daunatori. Tot ce trebuie sa faci este sa presari scortisoara pe sol, in jurul plantei.

2. Nu ai o stropitoare? Improvizeaza! Ai nevoie doar de un bidon de lapte. Spala-l foarte bine apoi gaureste-i capacul. Umple bidonul cu apa si stropeste plantele preferate.

3. Cafeaua tine daunatorii la distanta. Nu mai arunca zatul de cafea ci impeastie-l in gradina, in jurul plantelor, pentru a tine daunatorii la distanta.

4. Solul se scurge din ghivece? Avem solutia: filtrele de cafea. Asaza un filtru de cafea in ghiveci inainte de a adauga pamantul. In acest fel solul va ramane in ghiveci, iar apa in surplus va putea sa se scurga fara probleme.

5. Vrei ca semintele sa incolteasca mai repede? Adauga-le intr-un pahar cu apa calduta si lasa-le sa stea timp de 24 de ore, apoi planteaza-le in sol. Plantele tale preferate vor creste mult mai repede.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului