Do it yourself

# stocare apa potabila #apa potabila

Cauti o modalitate de stocare a apei potabile? Afla care este cea mai buna varianta!

Cea mai buna solutie pentru stocarea lichidelor, a apei (pluviale sau potabile) in general, este prin intermediul unor rezervoare de apa verticale sau orizontale care pot fi sau nu ingropate si care si-au dovedit din plin eficienta in diverse intrebuintari.  Acestea au forme si dimensiuni diferite, in functie de necesitatile fiecarei gospodarii.

Aceste rezervoare sunt cea mai buna solutie pentru a colecta apa pluviala, ajutand la economisirea apei consumate in gospodarie si la reducerea semnificativa  a costurilor. Apa stocata poate fi utilizata cu diferite ocazii sau pentru realizarea anumitor activitati, precum udarea gradinii sau chiar pentru spalarea hainelor si a masinilor.

Exista, de asemenea, anumite modele de rezervoare de apa destinate apei potabile, iar datorita modului de fabricatie al acestora, apa poate fi purificata, eliminandu-se bacteriile, virusurile, nitratii si nitritii. Cine nu isi doreste sa aiba la dispozitie, in permanenta, o cantitate foarte mare de apa in cea mai pura forma a ei?

Cat de eficiente sunt rezervoarele din polietilena in cazul apei potabile?

Rezervoarele pentru apa potabila sunt realizate din trei straturi de polietilena, insa stratul interior este imbunatatit cu compusi anorganici de argint activ, acesta avand caracteristici antimicrobiene.

Cele trei straturi de polietilena au fiecare caracteristicile si proprietatile lor, astfel incat sa se asigure o rezistenta mecanica buna, sa se reduca formarea condensului, sa nu se permita dezvoltarea microorganismelor in interior si pentru a pastra potabilitatea mediului depozitat.

Datorita acestor proprietati, sistemul Aquapur face posibila reducerea cu 99,5% a peste 25 de clase de bacterii, alge, ciuperci sau mucegaiuri, printre care Escherichia Coli sau Staphyloccoccus Aureus.

Exista rezervoare de apa de dimensiuni diferite, iar in functie de necesitati, acestea pot asigura consumul de apa in anumite perioade in care nu este disponibila o alta sursa de apa potabila sau atunci cand este utilizata o pompa de alimentare si se doreste utilizarea mai rara a acesteia.

In urma numeroaselor studii, s-a ajuns la concluzia ca un om are nevoie de aproximativ 150 de litri de apa in fiecare zi. De aceea, atunci cand se doreste achizitionarea unui astfel de rezervor de apa, sa se tina cont de numarul de persoane din gospodarie.

Rezervoarele de apa sunt confectionate monobloc, fara a necesita nici un fel de imbinare, astfel incat sa poata fi asigurata o etanseitate maxima si pentru a nu exista riscul de scurgere al apei din interior.

Care sunt avantajele utilizarii rezervoarelor de apa? Cu siguranta aceste rezervoare de apa isi vor dovedi eficacitatea la scurt timp de la achizitia lor si exista foarte multe avantaje pe care le aduc, cum ar fi:

  • Greutate redusa, ceea ce face posibil transportul acestora in vederea utilizarii ca si rezervoare mobile pentru irigare
  • Sunt foarte usor de manevrat si de montat, atat supra, cat si subteran
  • Sunt rezistente la coroziune, nu se oxideaza, nu sunt casante si nici nu este posibila fisurarea acestora
  • Durata foarte mare de viata
  • Permit stocare lichidului cu o temperatura intre 5 si 65 grade C

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare