Do it yourself

#detector metale

Ce trebuie sa stii despre un detector metale inainte de a cumpara?

Cautarea de monede, bijuterii si alte obiecte din metal pe plaje, in paduri sau campuri de lupta este o activitate populara. Un detector metale este folosit nu numai de arheologi, ci si de pasionatii care doresc sa-si extinda colectiile. Daca intentionezi faci acest lucru, trebuie sa stii ce detector de metale sa cumperi. Ce sa cauti atunci cand iti alegi propriul detector? Cum functioneaza un detector de metale?

 

Ce detector metale sa cumperi? Pentru a alege un dispozitiv si a evalua parametrii acestuia, merita sa cunosti principiul functionarii si constructiei sale.

Functionarea echipamentului se bazeaza pe producerea undelor electromagnetice de catre bobina. Acestea fac ca obiectele metalice din raza unui detector de metale sa-si genereze propriul camp electromagnetic care genereaza unde ce sunt preluate de bobina. Datorita acestui fapt, este posibil sa se determine locatia unui obiect ascuns subteran.

Detectoarele de metale sunt de obicei echipate cu brate lungi care se termina cu bobinele mentionate anterior. Acestea permit detectorului sa se deplaseze chiar deasupra solului fara a se apleca. Echipamentul este actionat cu o singura mana. Cotierele sunt adesea folosite pentru un plus de confort. Detectoarele au baterii de alimentare, precum si panouri de control pentru calibrarea parametrilor si activarea diferitelor functii.

Ce detector metale ar trebui sa alegi in functie de parametri?

Daca nu stii ce detector metale sa alegi, cel mai bun mod de a gasi echipamentul potrivit este sa verifici parametrii acestuia. Ei decid daca un anumit detector iti va satisface asteptarile.

Unul dintre cei mai importanti parametri este frecventa undelor electromagnetice emise. Iti permit sa cauti obiecte metalice de dimensiuni specifice, situate la adancimi specifice.

Deci, daca vrei sa gasesti monede de aur, bijuterii sau cochilii de cartus ingropate chiar sub suprafata pamantului, atunci un detector metale de inalta frecventa va fi cea mai buna alegere. Cele cu frecventa joasa sunt mai potrivite pentru obiecte mai mari, mai adanci, cum ar fi castile militare sau chiar componentele vehiculului.

Pe piata vei gasi detectoare de metale cu o singura frecventa si cu mai multe frecvente. Primele dintre ele, dupa cum sugereaza si numele, genereaza unde de o singura frecventa, astfel incat acestea sunt potrivite pentru cautarea unor elemente specifice. Al doilea tip, pe de alta parte, are capacitatea de a regla parametrul, ceea ce le face mai versatile.

Care detector metale va fi cel potrivit? Gama de activitati este o problema importanta. Acest parametru determina daca detectorul de metale va putea localiza un obiect metalic la o adancime data.

Sursa foto: tme.eu

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului