Do it yourself

# alegere motocoasa # fir motocoasa # motocoasa

Cum sa iti alegi un fir motocoasa in functie de tipul de gazon

Un fir de motocoasa este una dintre cele mai importante componente. Fara acest fir, motocoasa nu ar putea sa taie gazon si buruieni cu eficienta. Cu toate acestea, firele de motocoasa pot veni in multe variante, care difera prin forma, diametru sau material. De aceea, alegerea unei optiuni potrivite poate fi dificila, in special daca este pentru prima oara cand ai nevoie de acest dispozitiv. Asadar, Roco Piese iti vine in ajutor cu un scurt ghid pentru alegerea unui fir motocoasa potrivit!

Estimeaza tipul de vegetatie pe care trebuie sa o tunzi

In general, este necesar sa tii cont de tipul de gazon sau de buruieni ce necesita taiere, pentru alegerea unui fir potrivit. Altfel, daca optezi pentru un fir subtire, insa gradina ta este deja invadata de buruieni si maracini, acesta se va rupe rapid, ingreunand productivitatea. Multe persoane nu stiu exact care sunt diferentele, de aceea iti recomandam sa incerci prima data cu un fir mai subtire, iar daca acesta se rupe, opteaza pentru unul mai gros.

Atat diametrul, cat si materialul firului de motocoasa trebuie alese in functie de tipul si marimea gazonului si a buruienilor. De exemplu, un fir prea lung se poate incurca rapid in buruienile prea groase sau daca iarba este foarte deasa.

Pentru sarcinile usoare

In cazul in care sarcinile sunt usoare, precum un gazon care necesita doar mentenanta, poti alege un fir motocoasa cu diametru cuprins in 1.2 mm si 1.5 mm. Acesta va functiona fara probleme o perioada destul de lunga de timp inainte de a se rupe.

Insa, daca folosesti motocoasa pentru a taia gazonul din colturile terenului, aproape de beton, sau de-a lungul unui gard, va trebui sa ai grija, deoarece un firĀ  motocoasa subtire se va rupe rapid.

Pentru sarcini medii

Un fir motocoasa cu diametrul de 1.5 pana la 2 mm poate fi potrivit pentru astfel de sarcini. Facem referire aici la gazonul care nu a fost taiat de cateva saptamani sau la buruienile mici. De asemenea, acest tip de fir motocoasa rezista mai bine la suprafetele dure, precum zidurile de caramida sau aleile betonate.

Pentru sarcini dificile

In cazul in care te "iei la lupta" cu hatisuri, gazon crescut peste masura, urzici sau maracini, este o idee buna sa investesti intr-un fir motocoasa puternic, cu diametrul cuprins intre 2.4 mm si 3 mm. De asemenea, poti lua in considerare si un fir motocoasa cu insertie de otel, mult mai rezistent la sarcinile extra-dificile.

Desigur, daca firul inca se rupe sau incepe sa agate, poti opta pentru un diametru mai generos, de 3.5 mm. Nu uita sa iei in calcul si forma firului, existand optiuni precum forma de stea, patrata, rasucita sau circulara.

Asadar, dupa ce evaluezi dificultatea terenului care necesita intretinere, opteaza pentru un fir motocoasa potrivit de la Roco Piese! Descopera si oferta de accesorii, precum cutitul special pentru taiat firul sau pachetele promotionale ce beneficiaza de reducere si comanda online firul potrivit pentru sarcina pe care o ai de indeplinit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare