Do it yourself

#trandafiri #gradina #cum sa #diy #plante

Cum sa iti cresti o gradina de trandafiri dintr-o singura floare! VIDEO

Toata lumea iubeste trandafirii. Aceste plante sunt foarte delicate si frumoase. Ele sunt simbolul iubirii si prin adaugarea lor in aranjamente florale vei crea un buchet foarte frumos. Invata cum sa cresti trandafiri din videoclipul de mai jos.

1. Trandafiri

Ia o tija de trandafir, curata frunzele de pe ea si taie floarea.

2. Cartofi

Pentru acest pas vei avea nevoie de un cartof si un burghiu. In centrul cartofului fa o gaura cu burghiul. Dupa aceea, ia tija curatata si o introduci in cartof.

3. Ghiveciul

Dupa ce ai facut pasul 1 si 2, ia ghiveciul in care doresti sa cresti trandafirul. Ar fi de preferat sa alegi un ghiveci in care va ramane trandafirul .

4. Solul

Umple galeata pana la jumatate cu pamant, apoi adauga cartoful cu tija. Urmatorul pas este sa torni restul pamantului pana cand vasul este aproape plin.

5. Sticla din plastic

Pun pariu ca te intrebi de ce ai nevoie de o sticla. Ei bine, o vei taia in jumatate si apoi vei pastra doar jumatatea cu capac. Aseaz-o peste cartoful cu tija. Acest truc va face ca floarea ta sa creasca mai repede si mai sanatoasa. Astfel, se creeaza aceleasi ecosistem pe care plantele le au de obicei in timpul verii.

6. Apa

Ei bine, acesta este ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci. Dupa ce ai facut toti pasii de mai sus, aseaza trandafirul intr-un loc unde va avea multa lumina. Nu uita: plantele au nevoie de lumina dimineata pentru fotosinteza si putin dupa-amiaza. De asemenea, nu uda prea des planta. In timpul verii, plantele au nevoie apa in fiecare zi, dar toamna si iarna trebuie sa fie udate o data sau de doua ori pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare