Do it yourself

#cum se cresc morcovii #cum sa iti faci gradina #cum sa cresti morcovi #cum sa #morocovi

Cum sa plantezi morcovii corect! Ce greseli trebuie sa eviti

In principiu nu ai nevoie de niste cursuri avansate pentru a planta niste morcovi, cel putin asta credem noi. Dar nu e asa usor sa cresti niste morcovi mari, frumosi si gustosi. Daca ai plantat vreodata si in locul unor morcovi normali ai scos un fel de sfere portocalii iata unde ai gresit!

Pamantul

Pentru ca morcovii sa se dezvolte normal ai nevoie de pamant moale, ce inseamna pamant moale? Inseamna ca inainte de plantarea semintelor trebuie sa sapi bine pamantul si sa inlaturi toate reziduurile (inclusiv radacinile altor plante caci acestea pot avea consecinte asupra dezvoltarii morcovilor).

Nisipul

Daca ti pare ca pamantul este totusi tare si neprielnic cresterii radacinoaselor atunci adauga niste nipis. Imbina bine pamantul cu nisipul ca nu cumva sa iti ramana nisip doar la suprafata, nisipul trebuie sa fie cat mai jos in sol pentru ca morcovii sa se poata dezvolta.

Adancimea

Dupa ce ai pregatit bine pamantul si locul in care urmeaza sa iti plantezi viitoarea recolta asigura-te ca plantezi semintele la o adancime de 15 centimetri. Aceasta este adancimea optima pentru a creste niste morcovi sanatosi. De asemenea, incearca sa nu ii plantezi intr-un loc in care sa fie expusi prea mult la soare si caldura, acesti factori le poate face mult rau.

Sursa imagini: Pixabay.com, Facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului