Do it yourself

# ingrasament natural #ingrasamant #plante

Descopera un truc uimitor care te ajuta sa obtii cel mai bun ingrasamant natural pentru plantele tale!

Fie ca locuim la bloc sau la casa, cu totii avem un mic coltisor verde al nostru, cu flori, plante sau mici arbusti ornamentali. Ele nu doar ca au un rol estetic in locuinta ta, dar si curata aerul si au un efect terapeutic pentru starea ta de spirit. Totusi, pentru a creste sanatos si a rezista de-a lungul timpului (mai ales cand exista fluctuatii de temperatura), plantele tale necesita o ingrijire speciala. Pe langa apa, ele au nevoie si de un ingrasamant adecvat.

Ei, bine, la capitolul ingrasamant, este bine de stiut ca nu intotdeauna este benefic sa il folosesti pe cel din comert. in magazinele de specialitate se vand foarte multe tipuri de ingrasamant, dar o mare parte dintre acestea sunt chimice, sau scumpe si fara eficacitate. Asta nu inseamna ca ar trebui sa renunti complet la ingrasaminte, ele fiind esentiale in dezvoltarea plantelor. Ai la indemana, chiar in propria bucatarie, o varianta naturala si mult mai eficienta, care poate constitui un excelent fertilizator BIO pentru plantele tale. Este vorba de drojdie, cel mai eficace ingrasamant natural, ce contine azot, potasiu, fosfor si vitaminele din grupul B. Aceste substante, printr-un echilibru perfect, grabesc formarea radacinii plantelor, care devin puternice si se pot transplanta mult mai facil. De asemenea, reduc riscul de imbolnavire al plantelor si influenteaza pozitiv procesele de recuperare.

in acelasi timp, drojdia ajuta hranirea plantelor si amplifica eliberarea dioxidului de carbon, ducand la o mineralizare accelerata a materiei organice.

Sa vedem cum se obtine acest ingrasamant foarte benefic. Vei avea nevoie de:

  • 50 grame de drojdie (un cub mic)
  • 1 litru de apa calda

Mod de preparare:

Intr-un recipient incapator, se toarna putina apa si se pun cele 50 grame de drojdie. Se amesteca. Se lasa la infuzat pentru aproximativ doua ore.

Dupa ce au trecut cele doua ore, se dilueaza solutia obtinuta intr-un recipient in care s-a turnat 1 litru de apa calda. De retinut ca este necesar ca solutia sa fie diluata in raport de 1:5 cu apa.

ingrasamantul rezultat va fi folosit in functie de sezon. Pe parcursul primaverii si al verii, se va utiliza acest ingrasamant la un interval de 10 zile, iar pe parcursul toamnei si al iernii se va aplica la un interval de o luna.

De asemenea, este important sa tii cont ca la udarea plantelor cu o solutie de drojdie, solul pierde o cantitate semnificativa de calciu si potasiu. Acest lucru poate fi remediat cu foarte mare usurinta, daca nu uiti de completarea suplimentara a solului cu minerale.

Rezultatele vor fi unele excelente, iar tu vei fi impresionat de efectul uimitor pe care il are utilizarea drojdiei pe post de ingrasamant natural si te vei bucura de toate beneficiile pe care ti le ofera plantele din locuinta ta.

Tu ai plante de apartament in casa? Care sunt favoritele tale si cum te asiguri ca sunt cu adevarat sanatoase?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare