Do it yourself

#plante de gradina #flori #regina noptii #violete #iasomie #violeta de noapte

Frumoasele noptii: florile care infloresc doar noaptea si iti parfumeaza placut gradina

Iti doresti sa te relaxezi seara in gradina si sa admri florile? Cum ar fi insa ca acestea sa emane si un parfum imbatataor in jur? Ei bine, se poate! Iata trei specii de flori pe care le poti planta in gradina pentru pentru a te bucura de frumusetea acestora seara, dupa lasarea intunericului.

Iasomia

Iasomia are o mireasma placuta ce se a raspandi rapid in intreaga curte. Florile acesteia sunt albe si au o tenta verzuie, iar in cazuri mai rare poate avea culoare galbena.

Daca nu ai inca aceasta planta in gradina, trebuie sa stii ca poate fi plantata atat primavara cat si toamna. Desi are nevoie de un spatiu generos pentru a se dezvolta armonios, nu este deloc pretentioasa la tipul de sol si se adapteaza foarte bine atat la umbra cat si la soare.

Regina noptii

Regina noptii este una dintre cele mai populare plante si poate fi regasita in aproape toate gradinile. Florile acesteia incep sa se deschida cand se lasa intunericul si emana un parfum imbatator. Desi cea mai comuna culoare a acestor flori este albul, aceasta poate fi si galbena, roz, rosie su mov.

Este o planta perfecta pentru gradinarii incepatori deoarece nu are nevoie de ingrijiri speciale, adaptandu-se cu usurinta oricarui mediu.

Violeta de noapte

Violeta de noapte sau Hesperis matronalis, cum mai este cunoscuta, este o planta de gradina usor de ingrijit. Trebuie sa tii cont insa ca in timpul zilei are nevoie de cat mai multa umbra si nu suporta caldurile excesive. De asemenea, planta trebuie udata zilnic. La lasarea intunericului bobocii plantei se deschid si emana un miros placut, asemanator cu cel al tuberozelor.

Surse foto: pixabay.com, crocdn.co.uk, dgnurseries.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare