Do it yourself

#compost frunze de toamna #frunze de toamna #preparare compost #toamna #compost

Frunzele de toamna, ideale pentru a prepara compost! Cum sa procedezi

Daca stai la curte, profita de miracolul pe care ti-l ofera natura: frunzele de toamna! In loc sa le strangi mormane si sa le arzi, foloseste-le pentru a perpara compost pentru gradina ta.

 

Compostul din frunze de toamna are numeroase beneficii pentru gradina. Hranesc solul cu nutrienti naturali, de care florile si legumele au nevoie intregul an, si le ajuta sa creasca armonios si sa dea roade bogate. 

Cum se prepara compostul din frunze de toamna

Compostul din frunze de toamna este usor de preparat. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli esentiale.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca locul in care urmeaza sa prepari compostul este bine aerisit si este situat cat mai departe de casa, pentru ca mirosul acetuia sa nu te deranjeze. De asemenea, este indicat ca locul ales pentru compost sa fie cat mai departe de copaci, deoarece frunzele vor mucegai si vor ataca scoarta copacului, care va muri in scurt timp.

Recipientele pentru prepararea compostului trebuie sa fie fabricate din scanduri sau din sarma prin care patrunde aerul. 

Creeaza compostul din frunze de toamna, dar adauga, pe langa acestea si resturile alimentare, zatul de cafea, continutul plicurilor de ceai si chiar fructe din copaci care nu pot fi consumate din cauza manarii sau a daunatorilor.

Adauga rame in compost. Ramele vii pot fi culese din gradina, dupa ploaie. Le gasesti sub bolovani sau crengi uscate, ori le poti cumpara de la pietele pentru pescari. Ramele stimuleaza procesul de compostare si adora mediul umed creat de acesta.

In zilele ploioase, dar si in timpul iernii, acopera compostul cu o bucata de material impermeabil. Ai grija insa, ca aerul sa poata patrunde pe jos, pentru a permite aerisirea acestuia. In caz contrar, munca ta va fi compromisa.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare