Do it yourself

#plantare gazon din seminte #ingrijire gazon #plantare gazon #gazon

Primavara se planteaza gazonul! Cum sa ai o curte verde

Luna martie este perfecta pentru plantarea gazonului. Asadar, daca iti doresti sa ai o curte verde, si sa te plimbi prin iarba deasa, trebuie sa te apuci de treaba. Iata cum se planteaza gazonul, in seminte.

Perioada de plantare

Gazonul se planteaza primavara sau toamna, cand temperaturile sunt scazute. De preferat este sa fie semanat primavara, ca sa prinda radacini zdravene, altfel in timpul iernii poate ingheta.

Gazonul se planteaza, in general, la jumatatea lunii maetie, cand temperaturile sunt solului ajung la 10-12 grade Celsius in timpul noptii.

Gazonul nu trebuie plantat vara, deoarece semintele au nevoie de temperaturi mici pentru a incolti.

Pregatirea terenului

Terenul se va sapa foarte bine si se va plivi de buruieni. Se indreapta apoi solul cu ajutorul unei greble si se indeparteaza orice buruiana ramasa in urma, crengute uscate, radacini sau frunze.

Daca solul din gradina ta este argilos, se adauga un strat subtire de nisip pentru a creste permeabilitatea.

Se planteaza apoi semintele de gazon, avand grija sa fie distribuite uniform. Dupa semanare, se uda solul foarte bine pentru ca semintele sa adere la sol si sa incolteasca rapid.

Atentie! Nu semana gazonul in zilele in care bate vantul, deoarece semintele sunt foarte usoare si vor fi luate rapid de vant. Vei constata apoi ca ai petice de pamanat fara iarba si petice in care aceasta este mult prea deasa.

Udarea gazonului

Odata ce semintele incep sa rasara, gazonul trebuie udat de doua ori pe zi. De preferat dimineata si seara. Terenul trebuie sa fie in permanenta umed, in caz contrar gazonul se va usca rapid.

In primavara, odata cu venirea caldurii, va creste ritmul udarii pentru a asigura apa necesara dezvoltarii plantelor.

Ursa foto: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.