Do it yourself

#curs decorator #buchet de mireasa #aranjamente florale #atelierele ilbah

Tutorial: Fii unica! Realizeaza-ti singura buchetul de mireasa in doar 3 pasi

In ziua nuntii, orice mica “abatere” de la planul stabilit pana il ultimul detaliu poate panica pana si cea mai echilibrata femeie Daca ai deja aproape toate lucrurile sub control, calculate si organizate, de ce sa nu te-ai ocupa si de buchetul de mireasa? De ce buchetul sa nu-ti reflecte intocmai personalitatea si creativitatea? Pana la urma, tu esti singura care stie exact cum trebuie sa iasa, esti singura care cunoaste la perfectie detaliile nuntii si stii bine si cat ai cheltuit pana acum cu organizarea...  Deci, nici economiile nu ti-ar strica!

Timp de realizare: 1 ora jumatate/2 ore

De ce avem nevoie?

Pentru realizarea acestui buchet de mireasa avem nevoie de: sarma de 0.8 mm, pentru a insarma plantele suculente, banda de lucru pentru a acoperi tehnica de lucru, sfoara pentru legat buchetul, pini si panglica. Au fost folosite urmatoarele flori: trandafiri, miniroze, plante suculente, craspedia, ornithogalum si ruscus.

Pasul 1: Pregatirea materialelor pe masa de lucru

Se curata florile de frunze, se scot plantele suculente din ghiveci si se curata de pamant. Ulterior, se spala coditele, se pun pe sarma si se acopera cu banda de lucru, pentru a ascunde tehnica.



Pasul 2: Tehnica spiralei


Se incepe realizarea buchetului prin pozitionarea unei flori langa cealalta, in tehnica spiralei. Se asaza primele doua flori in unghi, iar apoi se continua sa se aseze in aceeasi directie si in acelasi unghi toate florile.



Pasul 3: Ultimele retusuri

Dupa ce se da forma rotunda buchetului, il legam cu sfoara si il acoperim cu banda de lucru. Se taie coditele si se pune panglica, pe care o
prindem cu pini, pentru o siguranta mai mare.


Iata si rezultatul final!


Pentru ce ocazie se potriveste acest tip de aranjament?


Aranjamentul este cu siguranta alegerea potrivita pentru o mireasa boema, care isi doreste un buchet deosebit in ziua nuntii!


Nicoleta Unguru
urmeaza cursul de “Design floral” in cadrul Atelierelor ILBAH, unde invata arta de a da viata florilor. Acest curs de calificare, acreditat de Ministerul Muncii si al Educatiei, si recunoscut la nivel national si international, ii ofera posibilitatea de a deprinde cele mai importante cunostinte, pentru realizarea unor aranjamente florale artistice. De asemenea, abordarea practica din cadrul cursului ii ofera sansa de a imbina imaginatia cu tehnica florala, sub indrumarea trainerului Cristina Dumitrache, pentru a obtine cele mai originale si de impact aranjamente.

Pentru cei pasionati de Ikebana, cursul de “Design floral” include o serie de sedinte introductive, sustinute de catre Sanda Lazur, existand posibilitatea de a aprofunda in cadrul workshopului de Ikebana aceasta tehnica florala. Toate detaliile despre curs se regasesc AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare