Do it yourself

#ingrijire mobila de gradina #mobila de gradina iarna #mobilier de gradina #iarna

Vine iarna! Protejeaza mobila de gradina pentru a te bucura de ea si anul viitor

Anul acesta am avut parte de o toamna blanda, cu temperaturi de vara, pana spre finalul lunii octombrie. Temperaturile au inceput sa scada simtitor in ultimele zile, iar precipitatiile isi fac simtita prezenta. A mai ramas doar un pic pana la venirea iernii, asadar, trebuie sa protejezi din timp mobila de gradina, daca nu vrei sa fie afectat de ploi, lapovita si ninsori. Iata ce trebuie sa stii.

Curata mobila de gradina

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cureti mobila de gradina. Sterge bine mobilierul de praf, polen, panje de paianjen, pamant etc. Daca este necesar poti folosi putina apa pentru a-l curata.

Accesoriile, precum huse, fete de perna si perne decorative trebuie spalate, apoi depozitate intr-un loc uscat pana la primavara.

Depozitarea mobilierului de gradina

Pe timpul iernii, mobilierul de gradina trebuie depozitat intr-o incapere uscata si curata, unde sa poata fi ferit de temperaturile negative si de umezeala. Poate fi un garaj, un beci sau o magazie.

Ai grija ca in magazie picioarele mobilierului de exterior sa nu stea direct pe sol. Poti folosi sipci de lemn pentru a le aseza sub picioarele acestuia. De asemenea, umbrela din gradina va trebui stransa si invelita intr-o folie de plastic pe timpul iernii, pentru a o proteja de praf si murdarie.

Nu uita de gratar

Chiar daca planuiesti sa folosesti gratarul si in timpul iernii, acesta trebuie protejat de ploi si ninsori, mai ales daca ai un gratar de metal, ce poate rugini cu usurinta. Muta gratarul in magazie sau intr-o alta incapere unde sa fie ferit de intemperiile vremii si scoate-l afara doar cand ai nevoie de acesta. Dupa fiecare folosire curata-l si depoziteaza-l inapoi in magazie pana la urmatoarea folosire.

In cazul in care detii un gratar de exterior, din caramida, ce nu poate fi mutat in interior, trebuie sa proteja cu ajutoul unei usite din lemn, care sa obtureze gura gratarului. Astfel nu te vei trezi ca ploaia si zapada patrund in interiorul acestuia, ingreunand sau facand imposibila aprinderea focului.

Sursa foto: saga.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului