Fructe

#fructe de padure #fructe #capsune #curiozitati

11 lucruri pe care nu le stiai despre caspune

Capsunele sunt cele mai indragite fructe ale primaverii, si totodata primele care se coc. Sunt parfumate si foarte aromate, fiind indragite de toata lumea, fie consumate simple, fie in diverse salate, sau in alte preparate. Insa pe langa gustul desavarsit, capsunele au si numeroase beneficii pentru sanatate. Iata 11 curizitati despre capsune, pe care sigur nu le stiai.

 

1. Capsunele au fost asociate de-a lungul timpului cu dragostea. Se spune ca daca doua persoane de sex opus impart o capsuna se vor indragosti rapid.

2. In evul mediu, capsunele erau oferite ca dar si simbolizau pacea si prosperitatea.

3. Francezii considera ca aceste fructe dulci, au un efect afrodiziac puternic. Mai mult, la nuntile traditionale franceze, mirii consuma capsune cu zahar si smantana in seara de dinaintea nuntii.

4. Capsunele sunt singurele fruce ce au semintele la exterior. Stiai ca o singura capsuna are aproximativ 200 de seminte pe suprafata acesteia?

5. Capsunele contin oxalati, substante care, favorizeaza formarea pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Persoanele predispuse la aceasta afectiune trebuie sa consume aceste fructe cu moderatie.

6. Bogate in vitaminele B si in mangan, capsunele au un rol important in functionarea normala a sistemului nervos, motiv pentru care sunt recomandate in tratarea asteniilor, dar si pentru a preveni insomniile.

7. Capsunele sunt excelenti agenti antiseptici si antiinflamatori, impiedicand dezvoltarea virusilor in organism.

8. Cel mai mare producator de capsune este SUa, urmata de Spania, Koreea de Sud, Japonia, Mexic, Italia, Rusia, Turcia, Polonia si Germania.

9. In Belgia exista un muzeu dedicat capsunelor. Tot aici este si unmagazin de unde vizitatorii pot cumpara capsune sau produse din capsune precum dulceata, siropuri, bere si multe altele.

10. Potrivit cercetarilor, persoanele care consuma capsune inainte de a face sport au o anduranta mai mare decat restul si ard mai multe calorii.

11. Potrivit studiilor, consumul zilnic de capsune, in cantitati moderate, ajuta fumatorii sa se lase de acest viciu. Mai exact, capsunele ajuta organismul sa se refaca si sa inlature dependenta de nicotina.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului