Fructe

#crestere fructe #fructe ghiveci #fructe #ghiveci

7 fructe pe care le poti creste in ghiveci

Cand iti doresti sa mananci tot timpul fructe proaspete, pe care le-ai crescut in cele mai bune conditii si le-ai dedicat timp si rabdare, o solutie este sa le cresti in ghivece. In acest fel, nu ai nevoie de mult spatiu, stii intotdeauna care sunt nevoile copacilor pe care i-ai platat si satisfactia de a urmari in fiecare zi cum cresc si se coc fructele este nepretuita. Iata cateva fructe pe care le poti creste in ghiveci:

Lamai

Cei care isi doresc sa creasca pomi in ghiveci au toate motivele sa aleaga si un lamai. Lamaile sunt fructe cu multiple beneficii, extrem de sanatoase, iar lamaiul este foarte usor de intretinut. In plus, lamaiul va da un aer exotic gradinii tale si va raspandi un miros placut atunci cand infloreste. Pentru a face multe lamai, copacul are nevoie de soare din belsug, ingrasamant si apa in cantitati moderate. Lamaiul nu rezista la temperaturi joase.

Smochine

Smochinele pot fi mancate proaspete, cand sunt culese din copac, dar pot fi pastrate si pentru diverse deserturi. Smochinele cresc bine in ghiveci daca au soare si un sol bine drenat. Smochinul trebuie udat cu regularitate pana cand fructele ajung la maturitate. Atunci cand nu are fructe, smochinul trebuie bine curatat de frunzele si crengile uscate, pentru ca acesta sa se dezvolte. Atentie, smochinul este sensibil la temperaturi joase!

Piersici pitice

Piersicile pitice sunt cea mai buna alegere pentru cei care isi doresc sa aiba propria productie de piersici, dar nu au suficient loc in gradina. Piersicul pitic rodeste cu mult inaintea altor pomi si creste foarte repede.

Pepene rosu

Poate parea surprinzator, insa pepenele rosu poate creste bine si in ghiveci. Pepenii au nevoie de soare din belsug si un sol bine drenat, ingrasamant organic si apa in mod constant pana cand acestia au deja marimea unei mingi de tenis. Dupa ce ajung la aceasta dimensiune, pepenii au nevoie de apa doar cand pamantul este uscat.

Cirese

Atunci cand vrei sa cresti un cires in ghiveci, trebuie sa stii ca acesta are nevoie de o ingrijire asemanatoare ciresilor plantati in gradina. Pentru a face cat mai multe cirese, pomul are nevoie de un fertilizator bun cu nutrienti organici. Toamna si primavara devreme este nevoie sa tratezi pomul pentru a-l feri de insectele daunatoare.

Capsune

Spre deosebire de alte plante, capsunele se vor dezvolta bine chiar si in ghivece mici, pentru ca planta nu are radacini foarte mari. Pentru o productie bogata de capsune, planta are nevoie de pamant bine drenat si de cel putin 6-8 ore de soare pe zi. Pentru a le asigura cea mai buna dezvoltare capsunelor din ghiveci, hraneste solul cu un fertilizator bogat in fosfor, o data la 3-4 saptamani.

Rodii

Rodiile cresc in zonele aride cu temperaturi ridicate, dar poti creste aceste fructe in ghivece, in interior, atat timp cat le oferi conditiile de care au nevoie, dar si afara, atunci cand vremea este favorabila. Pentru a face rodii, copacul are nevoie de soare direct si apa din abundenta o data pe saptamana sau chiar mai des atunci cand clima este uscata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului