Fructe

#mere #gutui #piersici #fructe #pere #culegere fructe #reclota fructe

Care e momentul perfect pentru a culege fructele

Toamna este sezonul in care se coc majoritatea fructelor, insa pentru a ne bucura de savoarea lor, dar si pentru a fi siguri ca le putem pastra mai mult timp, ele trebuie culese exact in momentul in care au ajuns la maturitate. Iata ce ar trebui sa stii despre recoltarea fructelor:

Merele


Sursa foto: daveconnolly.org

Merele iti dau singure semnalul ca sunt coapte eliberand un prafum placut, dulce. Este, de fapt, etilena, un gaz incolor numit si hormonul coacerii. Unul dintre semnele ca un mar este copt este acela ca se desprinde usor din pom. O alta modalitate de a verifica daca este suficient de bine copt este sa te uiti la semintele lui. Daca acestea sunt maro inchis inseamna ca poti culege merele.

Dar, probabil ca cea mai buna metoda de a vedea cat de copt este un mar este sa-l gusti. Daca e suculent si dulce, inseamna ca a stat suficient in pom. Daca se simte pregnant gustul de amidon inseamna ca ar trebui sa mai stea o vreme, iar un mar care e fainos la gust e deja mult prea copt.

Sursa foto principala: crazy-frankenstein.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului