Fructe

#recolte #pastrare #fructe #iunie

Fructele lunii iunie! Cum sa culegi recoltele si ce trebuie sa faci ca acestea sa reziste mult timp

Iunie este luna in care se coc fructele. Cirese, capsune, zmeura, visinele, toate ne bucura papilele gustative, insa pentru cei care le cresc in curte treaba nu este deoc simpla. Acestea trebuieĀ  culese cu grija, pe masura ce se coc si depozitate in conditii speciale pentru a rezista cat mai mult timp.

Iata care sunt fructele pe care le poti culege luna aceasta din gradina si cum le poti pastra timp indelungat.

Capsune

In zonele de campie, capsunele au inceput sa se coaca inca din luna mai. Aceste fructe delicioase continua sa rodeasca, treptat, pana la finalul lunii iunie si chiar inceputul lunii iulie. Exista si specii de capsuni care fac fructe pana toamna tarziu. Asadar, culege periodic fructele coapte (zilnic sau o data la doua zile) si bucura-te de aroma acestora. Odata culese, fructele rezista la frigider doar 3-4 zile, asadar, daca nu le consumi transforma-le in gem, dulceata sau compot, ori congleaza-le pentru a le savura si in timpul iernii.

Cirese si visine

Luna iunie este cunoscuta in popor si ca lunia lui Ciresar, tocmai pentru ca acum este perioada cireselor. Cele mai gustoase si aromate cirese se coc in luna iunie. Culege asadar ciresele pe masura ce se coc si daca nu le poti consuma pe toate congeleaza-le pentru a te bucura de aroma lor intregul an.

Si visinele se coc tot in luna iunie, asadar nu uita sa le culegi pe masura ce s-au copt. Acestea sunt folosite in special la prepararea dulceturilor dar si la prepararea compoturilor. Congelate, pot fi folosite intregul an la prepararea prajturilor.

Zmeura

Spre jumatatea lunii iunie incepe sa se coaca si zmeura. Aceste fructe se coc treptat si continua sa rodeasca pana toamna, asadar trebuie culese periodic. Zmeura, odata culeasa rezista maxim doua zile la frigider si o zi la temperatura camerei. Asadar consuma fructele rapid sau congeleaza-le ori foloseste-le pentru prepararea dulceturilor.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului