Fructe

#mar #gutui #cires #ingrijire #pomi fructiferi #prun

Pomi fructiferi foarte usor de ingrijit

Multi gradinari ar vrea sa manance fructe proaspete din propria gradina, dar nu toti sunt dispusi sa petreaca mult timp si efort pentru a ingijir un . Afla care sunt pomii fructiferi foarte usor de ingrijit.

Cand alegi un .acasa.ro/ " title=" www .acasa.ro/ pom " title="pom">pom ">pom fructifer potrivit pentru gradina ta, nu trebuie sa te gandesti doar la fructele preferate pe care le vei avea la dispozitie. Alege speciile si varietatile potrivite pentru zona ta, cele care iti vor oferi o recolta bogata fara ingrijiri constante.


Conditiile minime pentru un pom fructifer in gradina


Daca ai vecini care cresc cu succes pomi fructiferi in gradina, foloseste-te de experienta lor. Indiferent ce pom fructifer alegi pentru gradina ta, tine cont de conditiile pe care i le poti oferi.

Solul bogat in nutrienti si care nu pastreaza umezeala foarte mult este cel in care pomii fructiferi se simt cel mai bine. Locul in care plantezi pomul trebuie sa fie cat mai ferit de vant si sa-i permita pomului sa se dezvolte fara obstacole odata ce creste la marimea normala.

Cand nu ai prea mult spatiu la dispozitie, alege o varietate pitica a pomului dorit. Aceste varietati sunt mai usor de intretinut, mai ales atunci cand vine vorba de taiere.


Marul


Marul (Malus domestica) este cel mai usor de intretinut pom fructifer pe care il poti avea in gradina ta. Pentru a scapa de griji suplimentare, alege o varietate de mar rezistenta la daunatori.

Dupa ce a prins radacini in gradina ta si incepe sa se dezvolte, marul va avea totusi nevoie de cativa pana incepe productia de fructe. Varietatile pitice nu vor ocupa prea mult loc in gradina ta si marul are nevoie sa fie taiat doar primavara, cand este important sa elimini crengile uscate.


Prunul


Prunii (Prunus domestica) nu necesita ingrasaminte si nici taierea crengilor in mod regulat. Acest pom fructifer prefera spatiile insorite si solul care nu pastreaza umezeala foarte mult.

Prunul poate creste pana la o inaltime de 7 m, dar varietatile pitice sunt recomandate pentru gradinile mici.


Ciresul


Ciresul negru (Prunus serotina) produce fructe aromate, de care te vei putea bucura in fiecare vara. Vulnerabilitatea ciresilor este arsita verii, cand ar putea avea nevoie sa fie udati pentru a nu se usca.

Pentru a te asigura de o productie buna de fructe uda ciresul si in primul an dupa plantare. Daca pasarile iti fac probleme atunci cand fructele se , este recomandat sa acoperi intreaga coroana a ciresului cu o plasa pana la momentul in care recoltezi ciresele negre.


Gutuiul


Foarte rezistenti la iernile geroase, gutuii (Cydonia oblonga) iti ofera fructe care sunt mai mancate crude. In schimb, gutuile pot fi gatite in numeroase feluri si aceste fructe au proprietati antiseptice si un numar foarte mic de calorii.

Gutuiul nu necesita ingrasaminte deosebite, dar la fel ca si alti pomi fructiferi, este recomandat sa-l tai crengile primavara pentru a da coroanei forma dorita. Gutuiul ajunge la maturitate pana la inaltimea de 8 m, astfel ca este important sa-l plantezi departe de obstacole care i-ar putea afecta cresterea.

Sursa foto: Tebyan.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului