Gradini spectaculoase

#gradini spectaculoase #Jichang Garden # Qin Jin #gradina faimoasa #gradini China #temple taoiste

Cele mai frumoase gradini: Jichang Garden, pasarea Phoenix a Chinei

Gradina Botanica Jichang reprezinta un adevarat arc peste timp. Cladita in secolul al XVI-lea la poalele muntilor Huishan, pe ruinele a doua temple taoiste, gradina a fost supranumita de catre creatorul sau, Qin Jin, cuibul pasarii Phoenix. Inaltul oficial al curtii imperiale a dinastiei Ming a prezis, parca, destinul zbuciumat al acestui colt feeric intesat de istorie.
 
 
 
Principiul spatiului invecinat

Desi are o suprafata infima fata de alte gradini botanice faimoase ale lumii, Gradina Jichang foloseste cu succes principiul specularii maxime a spatiului, preluand caracteristicile naturale ale versantului estic al muntilor Huishan si al parcului Xihui. Impresia creata de integrarea in acest peisaj vast este specifica amenajarilor peisagistice din Orientul Extrem.



In 1860, razboaiele interne care au cutremurat Imperiul Chinez au dus la distrugerea gradinii care adapostea importante specii de plante din Antichitate. Din fericire, a fost reconstruita, renascand ca o adevarata pasare Phoenix, din propria cenusa. In 1952, mostenitorii familiei Qin au donat-o statului, iar din 1988 este protejata ca monument de importanta istorica si culturala.



Pagode si temple

Amenajarea gradinii a fost gandita dupa un model similar scolilor filosofice antice, ca loc de recreere si meditatie. Astfel, nu trebuie sa te uimeasca daca in frumoasa gradina botanica a orasului Wuxi vei gasi pagoda Dragonului Luminii si alte temple ridicate pe vestigiile medievalelor lacasuri de cult din complexul templelor din Huishan.



Linistea naturii

Destinatia principala a gradinii ca rol de meditatie este accentuata de stilul compozitiei peisagistice care foloseste contrastul dintre roci si apa izvoarelor naturale pentru a aduce in prim-plan ideile de baza ale taoismului.

Lacuri segmentate

Coridorul apelor, prezentat in estul gradinii, include locuri de o liniste si un farmec nemaintalnite. Valurile lacului Jinhui impodobesc aceasta zona cu murmurul lor placut, iar podurile Lang si Qixing segmenteaza intinderea apei pentru a permite vizitatorilor sa se bucure de o priveliste de ansamblu asupra acesteia.

Sursa foto: cits.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului