Gradini spectaculoase

#gradini spect #Bagh-e Fin #iran # gradini #amenajare gradina

Gradinile Bagh-e Fin, oaza de racoare a Iranului

Gradinile Bagh-e Fin sunt localizate in orasul Kashan din Iran. Gradinile care se intind pe o suprafata de 2,3 hectare sunt unele dintre cele mai faimoase gradini Persane.

Minunatele gradini cu piscine au fost construite de Shah Abbas I, constituind o viziune clasica a Paradisului Persian. Constructia gradinilor a fost finalizata in anul 1590. Incepand din anul 2011 gradinile Bagh-e Fin au devenit proprietate a Patrimoniului Universal UNESCO.

Desi sunt localizate in mijlocul desertului, gradinile Bagh-e Fin adapostesc multe piscine si fantani. Pentru a le alimenta cu apa, a fost contruita o conducta speciala, ce aduce apa de la un izvor aflat pe dealul din aproapiere.

Mai mult, gradina este faimoasa pentru ansamblul de irigatii. Intreaga gradina este strabatuta de canale cu apa. Interesant din punct de vedere tehnic este faptul ca instalatiile au fost concepute in asa fel incat apa sa se scurga in rezervor si sa iasa prin alte parti, fantanile functionand doar pe baza gravitatiei.

Pe langa sistemul ingenios de irigatii, aici poti admira numerosi pomi fructiferi precum: migdali, meri, ciresi, pruni dar si plante decorative precum liliac, trandafiri, iazmin, narcise, violete sau lalele.

Surse foto: wikipedia.org, orujtravel.com, fouman.com, gardenvisit.com, behrah.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului