Legume

#varza #legume #ardei #cartofi #ardei iute #conopida #gradina

Legume care iti infrumuseteaza gradina prin aspectul lor

Legumele sunt cultivate de cele mai multe ori pentru a fi consumate, dar stiai ca sunt si legume care pot indeplini un rol estetic in gradina? Mai exact, aspectul lor deosebit poate crea un peisaj plin de accente de culoare si te poate ajuta sa economisesti spatiul pe care, in alte conditii, l-ai fi ocupat cu flori. Legumele ornamentale se cultiva la fel ca cele obisnuite si se ingrijesc foarte usor.


Varza ornamentala

Varza ornamentala este o leguma care se cultiva pentru coloritul ei neobisnuit si pentru forma creata a frunzelor. Desi face parte din aceeasi familie cu varza alba si cea rosie, varza ornamentala nu este cultivata pentru a fi consumata, ci doar pentru a infrumuseta spatiul din gradina.



Sursa foto: mi9.com


Conopida mov

Conopida mov confera un aspect neasteptat gradinii tale, iar partea buna este ca, pe langa aspectul desavarsit, aceasta leguma ornamentala poate fi consumata fara griji. Specialistii spun ca acest soi neobisnuit de conopida este intalnit in special in Italia, Spania si Marea Britanie.


Cartofi dulci ornamentali

Cartofii dulci ornamentali au o instorie destul de recenta. Abia in anii '90 au inceput sa fie folositi in designul gradinii, in timp ce pana atunci erau considerati plante salbatice. Spre deosebire de cartofii dulci din magazine, cei ornamentali indeplinesc strict un rol decorativ. Ei se remarca prin frunzele subtiri, verzi si maro, si florile mici, intr-o nuanta aprinsa de roz fuchsia.



Sursa foto: nola.com


Ardei iute "Black Pearl"

Ardeiul iute "Black Pearl" este o leguma ornamentala cu totul si cu totul iesita din comun. Frunzele legumei sunt negre in totalitate, iar fructele, adica ardeii iuti, sunt negri la inceput, iar pe masura ce se maturizeaza devin rosii. Ardeiul iute ornamental este ideal pentru a fi cultivat in ghivece, deoarece creste sub forma de tufa si poate accentua spatiul in care este amplasat.

Trebuie sa mai stii ca ardeiul iute "Black Pearl" este extrem de iute, iar daca vrei sa il consumi, este bine sa fii atent la cantitatea pe care o folosesti.



Sursa foto: parkseed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare