Legume

#plantare legume sera #sera #iarna #legume

6 legume pe care le poti cultiva in sera, peste iarna

Daca ai o sera cu incalzire, in gradina, este pacat sa nu profiti din plin de aceasta si sa plantezi cateva legume rezistente de care sa te bucuri peste iarna.  Sera este perfecta pentru a planta legume care adora perioadele mai racoroase. Iata ce poti planta in sera, in aceasta perioada a anului.

 

1. Salata verde

Salata verde este una dintre legumele cel mai usor de cultivat in sezonul rece, intr-o sera. Sadeste rasadurile la o distanta de 15-20 de centimetri intre ele si dupa sase saptamani vei putea deja sa te bucuri de prima recolta. Este important insa de mentionat faptul ca salata verde are nevoie de multa apa si de o buna irigatie pentru a creste. 

2. Ridichi

Ridichile adora temperaturile scazute. Asadar, daca ai o sera bucura-te toata iarna de ridichi proaspete. Aceastea pot fi plantate in sera pana la finalul anului, iar primele recolte pot fi culese la 5-6 saptamani de la plantare. Asigura-te insa ca au suficienta apa pentru a se dezvolta armonios. Pentru a te bucura mai mult timp de ridichi proaspete, planteaza-le esalonat, la distanta de doua saptamani.

3. Ceapa verde

Si ceapa verde poate fi plantata cu succes in sera, peste iarna. Planteaza ceapa, din arpagic, pana la jumatatea lunii decembrie. Astfel, te vei bucura de ceapa proaspata, pana la venirea primaverii. Arpagicul trebuie plantat la o distanta de 3-5 cm intre plante si 20-30 de cm intre randuri.

4. Mazare

Mazarea tanara si proaspata este foarte gustoasa. In plus, daca ai o sera te poti bucura de savoarea acesteia si in conditiile in care afara sunt sub 0 grade Celsius. Planteaza mazarea la o adancime de 2 cm si uda-o constant. Cand plantele rasar, fixeaza-le pe araci.  

5. Fasole cataratoare

Fasolea este o alta leguma care vegeteaza bine in sera, daca li se asigura temperaturi ridicate si umiditate crescuta. Plantare se face similar cu cea a mazarei. Trebuie sa ai grija insa, deoarece fasolea poate dezvolta usor, chiar si pe timp de iarna, in sera, diverse boli care se transmit apoi la alte plante. Asadar, fasolea trebuie stropita pentru patogenii tipici speciei.

6. Broccoli

In aceasta perioada, mai exact la sfarsitul toamnei – inceputul iernii, poti planta in sera broccoli. Te vei putea bucura de savoarea acestuia toata iarna.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului