Legume

#tipuri de rosii #legume #rosii

7 tipuri de rosii despre care nu stiai ca exista

Rosiile proaspete si gustoase ne fac vara mai frumoasa, dand savoare preparatelor. Rosiile sunt unele dintre cele mai versatile fructe de pe Pamant, nu doar datorita faptului ca pot fi mancate in diferite feluri si combinatii alimentare, dar si pentru ca se gasesc in multe varietati, care mai de care mai deosebite.

Rosiile nu mai sunt de mult timp doar...rosii! Astazi avem ocazia sa mancam rosii violet, galbene sau rosii verzi. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase specii de rosii, despre care nici nu stiai ca exista.

Rosii “dungi de ciocolata”

Rosiile “dungi de ciocolata” si-au capatat numele datorita modelului intr-o culoare iesita din comun. Tomatele din acest soi sunt rosii si au multe dungi maronii. Rosiile “dungi de ciocolata’ par mai degraba un soi de fructe exotice, decat niste legume bune de pus in salate. O astfel de rosie poate atinge si greutatea de 500 de grame, este extrem de dulce si perfecta pentru salate si alte preparate.

Rosiile Black Krim

Rosiile Black Krim sau rosiile negre de Crimeea isi au originea pe malul Marii Negre in peninsula Crimeea. Fructele verzui ajung sa fie aproape negre atunci cand au caldura si soare din belsug. Rosiile Black Krim sunt foarte gustoase, au pulpa groasa si o forma rotund-turtita, iar cei mai multi le prefera in salatele de vara.

Rosii “zebra verde”

Rosiile “zebra verde” sunt un alt soi inedit de tomate. Aceste rosii au culoarea verde si dungi galbene, precum sunt dungile zebrei. Aceste tomate au o savoare deosebita si multi le prefera in diverse preparate. Rosiile “zebra verde” nu sunt foarte mari.

Rosii Roman pestrite

La fel ca orice alte rosii prunisoare, tomatele Roman pestrite au forma lunguiata si sunt foarte productive. Sunt la fel de gustoase consumate crude, dar si in preparate sau sosuri.

Rosiile Mortgage Lifter

Potrivit legendei, M. C. Byles a obtinut soiul Mortgage Lifter printr-o tehnica de incrucisare mai putin ortodoxa. Dupa ce a ajuns la soiul Mortgage Lifter, acesta si-a platit ipoteca casei vanzand rasadurile. Rosiile din acest soi sunt foarte mari, ajungand sa atinga si greutatea de un kilogram. Rosiile Mortgage Lifter sunt dulci, carnoase si foarte delicioase.

Rosii galbene inima de Bou

Tomatele de culoare rosie “inima de bou” sunt un sortiment destul de cunoscut la noi in tara. Pe langa acestea, exista si rosiile galbene “inima de bou”, care au aparut inca din anii 1920. Aceasta tomata este mare, foarte carnoasa si are un parfum delicat apetisant.

Rosii “bondar”

Aceste rosii cherry “bondar” se gasesc in trei varietati: sunrise, roz si violet. Rosiile din aceste sortimente au dungi care formeaza un contrast deosebit cu culoarea lor principala. Rosiile bondar sunrise au culoarea portocalie si dungi galbene, rosiile bondar violet sunt verde inchis cu dungi violet si cele roz au culoarea rosie si dungi roz deschise. Acest soi de rosii cherry este extrem de cautat si apreciat, datorita faptului ca fructele sunt rezistente si au un aspect deosebit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului