Legume

#rasaduri legume #plantare rasaduri #plantare legume #rasaduri

Cand si cum plantam rasadurile de legume

A mai ramas putin pana la venirea primaverii, asadar trebuie sa te apuci din timp sa plantezi rasadurile de legume, pe care sa le transplantezi apoi in gradina incepand cu a doua jumatate a lunii aprilie.

Rosiile, vinetele si ardeii, trebuie mai intai plantati in rasadnite, iar cand planta creste suficient se va transplanta in gradina. Iata cu ce legume trebuie sa incepi samanarea rasadurilor si de ce trebuie sa tii cont.

Recipientele necesare

Pentru a nu fi afectate de frig, rasadurile se planteaza in interiorul casei sau intr-o sera incalzita. Poti folosi ladite, cofraje de oua, sau pahare de plastic pentru a le planta. Asgura-te insa ca au gauri pentru drenaj, pentru ca apa in exces sa nu ramana in sol. Drenarea este foarte importanta, pentru a evita mucagairea radacinilor si uscare plantelor.

Solul potrivit

Pentru plantarea rasadurilor este indicat sa optezi pentru pamant universal pentru plante de apartament. Acesta este bogat in substante hranitoare ce ajuta plantele sa se dezvolte armonios. Desigur, o alta optiune este sa amesteci pamanatul pentru plante cu pamant de gradina, insa ai grija ca procentajul pamantului de flori sa fie mai mare sau egal cu cel de gradina.

Asaza pamantul in rasadnite, avand grija ca acesta sa aiba minim 5 cm. Ideal ar fi ca pamantul sa aiba cel putin 12-15 cm inaltime.

Plantarea rasadurilor

Incepe cu plantarea vinetelor, deoarece acestea se dezvolta cel mai greu. Continua apoi, dupa o saptamana, cu rosiile si ardeii. Desigur, poti planta rasaduri si pentru gogosari, ardei iuti, sfecla, varza, salata etc.

Transplantarea rasadurilor

Daca rasadurile sunt plantate in recipiente mici, dupa patru saptamani acestea trebuie replantate in recipiente mai mari. Planteaza-le la distanta, pentru a se dezvolta corespunzator.

Tine cont insa, ca rasadurile plantate la jumatatea lunii februarie se vor transplanta in gradina, cand radacinile acestora devin viguroase. Ai grija ca atunci cand faci replantarea rasadurilor in gradina sa adaugi si o parte din pamantul din rasadnita.

Sursa foto: observatorulph.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare