Legume

#gradina primavara #verdeturi #legume #gradina de primavara

Ce legume si verdeturi plantezi in gradina ta de primavara

Legumele si zarzavatul de gradina iti ofera alimente sanatoase si naturale, de care sa te bucuri o buna parte din an. Hrana sanatoasa constituie un motiv in plus pentru a petrece cateva ore in aer curat, muncind in gradina. Inceputul de primavara este perioada cea mai buna pentru a planta primele legume.
 

Dovleac


Dovleacul este ideal pentru consum in toamna si iarna. Pe langa rolul lui in bucatarie, dovleacul ofera copiilor nenumarate posibilitati de distractie. Aceasta planta este una dintre cele mai simplu de crescut. Poti chiar sa aduni semintele pentru a le usca si planta in anul urmator. Dovleacul poate fi plantat incepand cu primavara timpurie si pana spre sfarsitul verii.
 

Vinete


Vinetele sunt unele dintre cele mai delicioase legume de care te poti bucura in perioada de vara si toamna. Planteaza semintele imediat dupa ce ultimele zapezi au trecut, iar pamantul a inceput sa se incalzeasca. In aproximativ 8-12 saptamani, planta va creste si va da fructe.
 

Dovlecel


Exista numeroase soiuri de dovlecei pe care le poti incerca. Leguma este hranitoare si poate fi folosita in numeroase preparate. Planteaza semintele la inceput de primavara in gradina ta. Dupa aproximativ 6-8 saptamani, vei putea folosi primii dovlecei.
 

Rucola


Rucola este o verdeata pe care o poti folosi cu succes in salate. Semintele se planteaza in gradina imediat dupa ce pamantul poate fi lucrat primavara. Semintele de rucola germineaza intr-o saptamana, dupa care planta se dezvolta timp de aproximativ o luna. Daca vrei sa ai rucola proaspata o perioada mai indelungata, insamanteaza la fiecare doua saptamani. Poti face acest lucru pana cand se face cald afara.
 

Sfecla


Imediat dupa ce pamantul poate fi lucrat in primele zile de primavara, ia in consideratie posibilitatea de a creste sfecla rosie . Pentru aceasta planta ai nevoie de un sol nisipos, foarte bine drenat si oxigenat. Curata bine zona de buruieni.
 

Broccoli


Broccoli este considerat una dintre cele mai sanatoase plante. In loc sa cumperi broccoli congelat, planteaza seminte in gradina ta si bucura-te de aceasta verdeata in stare proaspata. Semintele se pun direct in pamant 4 saptamani inainte de ultimul inghet sau se transplanteaza cu 2 saptamani inainte de acesta. Foloseste un fertilizator timp de 3 saptamani dupa transplantare .
 

Morcovi


Planteaza semintele de morcovi cu 2 saptamani inainte de ultimul inghet. Este recomandat sa ingropi semintele adanc, intr-un sol afanat. Curata bine locul de buruieni.
 

Salata verde


Salata verde este gustoasa si usor de crescut. O poti planta oricand primavara cand pamantul poate fi lucrat si cand temperatura de afara s-a stabilizat. Salata verde poate fi fertilizata cu o emulsie de peste datorita continutului sau de azot. Pentru a o planta, alege un loc partial umbros din gradina, astfel incat sa fie ferita de soarele dupa-amiezii.
 

Ceapa


Ceapa poate fi plantata in gradina la inceput de primavara, cand se face vreme frumoasa . Poti creste ceapa in gradina din seminte, bulbi cumparati sau transplantata. Fertilizatorul se adauga cat mai aproape de radacina.

Sursa foto: gardeningtipsnideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului