Legume

#cosuri suspendate #cultivare fructe #ghivece suspendate #cultivare legume #plante de apartament #ierburi aromatice

Cultiva legume si fructe in cosuri suspendate, pentru a te bucura de prospetimea lor intreaga iarna!

Doar pentru ca sezonul rece si-a intrat in drepturi nu inseamna ca trebuie sa renunti la legumele proaspete, eco, despre care stii exact in ce conditii au fost crescute. Si ce alta metoda mai buna decat aceea de a le cultiva chiar tu? Profita de gaselnita cosurilor si a ghivecelor suspendate pentru a avea legume de-a lungul intregii ierni si nu numai!

Cosurile suspendate sunt alegeri grozave pentru gradinarul urban, in cautarea unor solutii practice care sa ii asigure o recolta bogata de legume si ierburi tot anul. Nu ocupa mult spatiu, pot fi agatate pe balcon (preferabil, intr-un balcon inchis, in special iarna) si adaposti o varietate de plante!

Ce legume poti cultiva in cosuri suspendate?

Daca ideea ti se pare tentanta, afla ca in cosuri suspendate poti cultiva o puzderie de legume, de la vinete la ardei gras, rosii cherry, salata, spanac si varza. Cat despre ierburile aromatice pe care le folosesti pentru a-ti condimenta mancarurile, posibilitatile sunt nelimitate: busuioc, oregano, cimbru s.a.m.d.

Odata ce ai ales legumele si ierburile aromatice pe care vrei sa le cultivi in aceste containere speciale, mai ramane sa le amplasezi corect: cele mai multe au nevoie de multa lumina, astfel incat, mai ales iarna, cand lumina naturala este mai putina, ideal ar fi sa le asezi in partea sudica a locuintei. Iar caldura este si ea esentiala, la fel si o cantitate suficienta de apa.

Sursa foto: thenittygrittypotager.blogspot.com

In sezonul rece, nu este cazul sa uzi zilnic cosurile cu legume pentru ca plantele sa se dezvolte armonios; in functie de temperatura ambientala, verifica periodic solul plantelor si uda-le doar cand pamantul de la suprafata este uscat.

Personalizeaza cosurile suspendate!

Cine spune ca trebuie sa plantezi doar legume sau doar ierburi aromatice intr-un cos suspendat? Foloseste-ti imaginatia pentru a crea cele mai nastrusnice combinatii! Spre exemplu, adauga, printre legume si/sau ierburi aromatice, si plante cu flori frumoase, precum galbenele, narcise, Geranium, Lobelia, petunii curgatoare s.a.

Sursa foto: allansonsnurseries.co.im

Nu uita nici de fructe, precum capsunele, care ofera o pata de culoare cosurilor suspendate si pot fi cultivate de-a lungul anului pentru ca tu sa te bucuri de aroma lor in fiecare anotimp!

Sursa foto principala: vertical-gardener.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului