Legume

#colectare seminte #seminte de rosii #rosii #colectare seminte de rosii

Cum sa strangi semintele de rosii pentru anul viitor

Ti-au placut rosiile din acest an si vrei sa ai o productie similara de rosii? In loc sa cumperi noi seminte anul viitor, poti strange seminte de la recolta actuala. Iata cum trebuie sa strangi semintele pentru anul viitor si cum sa le pastrezi corect.

 

Indiferent de soiul de rosii pe care il ai, colectarea semintelor se face in acelasi mod. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cateva fructe sanatoase, dar bine coapte. Taie-le pe jumatate si indeparteaza partea de pulpa in care sunt semintele.

Adauga pulpa intr-o farfurie adanca si zdrobeste-o cu ajutorul unei furculite. Trece apoi totul printr-o sita deasa, prin care semintele sa nu poata patrunde. Adauga sita sub jetul de apa si spala semintele foarte bine pana cand orice urma de pulpa dispare.

Adauga semintele obtinute intr-un vas cu apa. Amesteca bine si lasa-le sa se "linisteasca". Semintele bune vor ramane la baza vasului in timp ce semintele neroditoare se vor ridica la suprafata. Indeparteaza-le pe acestea din urma si arunca-le.

Scoate si restul semintelor din vas si pune-le la uscat pe o bucata de hartie absorbanta. Lasa-le timp de doua-trei zile, avand grija sa nu fie doua-trei seminte una peste alta, deoarece risti ca acestea sa mucegaiasca.

Cand semintele s-au uscat foarte bine adauga-le intr-o punga de hartie si depoziteaza-le intr-un loc uscatsi intunecos pana la primavara.

Sursa foto: seedsnow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului