De Craciun, cu siguranta vrei sa asezi pe masa festiva mancaruri delicoase, insotite de salate din legume proaspete, insa din experienta anilor trecuti stii foarte bine ca goana dupa legumele perfecte poate fi obositoare si inutila. Ai o sansa mai mare de a gasi legume pentru masa festiva in piete, dar si acelea sunt importate. Asa ca, daca iti doresti legume sanatoase, despre care sa stii in ce conditii au crescut, nu-ti ramane altceva de facut decat sa le plantezi chiar tu.
Desigur, nu toate legumele vor fi bune de cules pana de Craciun, intrucat au nevoie de o perioada mai lunga pana la maturizare, insa sunt si varietati care cresc foarte repede, daca beneficiaza de putin ajutor din partea ta.
1. Ridichile
Crocante si rozalii, ridichile sunt perfecte pentru aperitivele si salatele pentru masa de Craciun. Nu ai nevoie de gradina pentru a le putea cultiva cu succes, ci doar de cateva ghivece mai inalte sau chiar de caserole. Cele mai multe soiuri de ridichi sunt gata pentru cules dupa doar 30 de zile de la insamantare, daca ai grija sa le plantezi intr-un sol fertil si sa le uzi.
2. Salata verde
Si salata verde este o leguma care creste rapid si poate fi numai buna de cules in preajma sarbatorilor de iarna. Deoarece este o leguma rezistenta la frig, salata verde nu trebuie sa fie tinuta intr-un spatiu incalzit, dar este bine sa o cultivi intr-un pamant de calitate si sa uzi semintele constant pana la germinare. Salata verde este gata de cules in aproximativ 50 de zile de la plantare.
3. Rucola
Gustul amarui al frunzelor de rucola poate acompania orice masa festiva bogata in produse pe baza de carne. Semintele de rucola se planteaza in ghivece sau in orice alte recipiente pe care le ai la indemana si care pot asigura un drenaj bun.
Rucola poate fi culeasa dupa 30-40 de zile de la plantare, dar este bine sa tai frunzele cat sunt inca tinere, intrucat pe masura ce imbatranesc capata o aroma tot mai amara.
Daca iti doresti sa ai constant legume proaspete in timpul iernii, ar trebui sa plantezi semintele la o diferenta de cateva zile.
Sursa foto: foodtourist.com