Legume

#salata verde #ridichi #legume #rucola #craciun #plantare legume

Gradina din casa: ce legume poti planta acum, pentru a fi bune de cules de Craciun

De Craciun, cu siguranta vrei sa asezi pe masa festiva mancaruri delicoase, insotite de salate din legume proaspete, insa din experienta anilor trecuti stii foarte bine ca goana dupa legumele perfecte poate fi obositoare si inutila. Ai o sansa mai mare de a gasi legume pentru masa festiva in piete, dar si acelea sunt importate. Asa ca, daca iti doresti legume sanatoase, despre care sa stii in ce conditii au crescut, nu-ti ramane altceva de facut decat sa le plantezi chiar tu.

Desigur, nu toate legumele vor fi bune de cules pana de Craciun, intrucat au nevoie de o perioada mai lunga pana la maturizare, insa sunt si varietati care cresc foarte repede, daca beneficiaza de putin ajutor din partea ta.


1. Ridichile

Crocante si rozalii, ridichile sunt perfecte pentru aperitivele si salatele pentru masa de Craciun. Nu ai nevoie de gradina pentru a le putea cultiva cu succes, ci doar de cateva ghivece mai inalte sau chiar de caserole. Cele mai multe soiuri de ridichi sunt gata pentru cules dupa doar 30 de zile de la insamantare, daca ai grija sa le plantezi intr-un sol fertil si sa le uzi.


2. Salata verde

Si salata verde este o leguma care creste rapid si poate fi numai buna de cules in preajma sarbatorilor de iarna. Deoarece este o leguma rezistenta la frig, salata verde nu trebuie sa fie tinuta intr-un spatiu incalzit, dar este bine sa o cultivi intr-un pamant de calitate si sa uzi semintele constant pana la germinare. Salata verde este gata de cules in aproximativ 50 de zile de la plantare.


3. Rucola

Gustul amarui al frunzelor de rucola poate acompania orice masa festiva bogata in produse pe baza de carne. Semintele de rucola se planteaza in ghivece sau in orice alte recipiente pe care le ai la indemana si care pot asigura un drenaj bun.

Rucola poate fi culeasa dupa 30-40 de zile de la plantare, dar este bine sa tai frunzele cat sunt inca tinere, intrucat pe masura ce imbatranesc capata o aroma tot mai amara.

Daca iti doresti sa ai constant legume proaspete in timpul iernii, ar trebui sa plantezi semintele la o diferenta de cateva zile.

Sursa foto: foodtourist.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare