Legume

# plantare legume rare #provocare 2022 #legume gradina #gradinarit #dialog cultural

Provocarea anului 2022. Legume rare in Romania, pe care sa le plantezi in propria gradina

Profita de anul 2022, pentru a cultiva in propria gradina legume savuroase, pe care romanii ar plati bani frumosi daca le-ar gasi in supermarket. Fie ca le cresti pentru consumul propriu, sau pentru profit, exista cateva legume pe care orice gradinar trebuie sa le planteze in acest an.

Morcovi multicolori

Morcovii sunt extrem de populari in intreaga lume. Si, pe langa faptul sa sunt sanatosi, sunt si savurosi. Desi la noi cei mai intalniti sunt morcovii clasici, portocalii, uneori se mai gasesc in supermarket morcovi galbeni sau mov. In realitate insa, exista mult mai multe sortimente de morcovi, inclusiv morcovi albi sau rozalii.

Sunt ideali in salate, copti sau in alte preparate. In plus, nu au nevoie de conditii speciale de crestere, avand aceleasi nevoi ca morcovii clasici.

Conopida mov, portocalie, verde si Romanesco

Conopida este un alt aliment de baza. Desi cei mai multi romani sunt familiarizati doar cu clasica conopida alba, exista si sortimente de conopida verde, potrocalie sau mov. Culoarea nu este singura diferenta dintre acestea, ci si gustul. Sortimentele verzi, potrocalii si mov fiind mult mai aromate.

Un alt sortiment de conopida care a prins tot mai multa popularitate este conopida Romanesco sau broccoli Romanesco. Aceasta conopida are o forma aparte, fiind de multe ori crescuta si in scop decorativ. Are insa un gust mult mai intens, putand fi asociat putin cu cel al unui broccoli.

Sortimente diferite de vinete

Stiai ca vinetele se gasesc in diverse sortimente? In ultimii ani, in romania au inceput sa apara si vinetele albe, insa exista o multime de sortimente de vinete. De la marime, la forma si pana la culoare, vinetele sunt, probabil, printre cele mai diversificate legume. Pe langa vinetele clasice si cele albe, se gasesc soiuri de vinete galbene, verzi, sau mov deschis.

Alege, asadar, diverse sortimente de vinete pentru gradina ta. Anul urmator le vei putea planta doar pe cele care iti plac cel mai mult.

FOTO: epicurious.com, goodshomedesign.com, homestratosphere.com, saveur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare