Legume

#ridichi #legume #gradina

Ridichi

Ridichile se gasesc in peste 250 de varietati in intreaga lume si au diverse forme si chiar greutati, unele dintre acestea ajungand sa cantareasca si 1 kg. Ele sunt apreciate pentru gustul lor usor picant si textura lor crocanta, iar un alt avantaj este ca ele se cultiva si ingrijesc cu usurinta, chiar si de catre un gradinar fara experienta.


Cultivare


Ridichile se cultiva intr-un loc insorit (cel putin 6 ore de soare pe zi), cu un sol bine drenat, cu un pH cuprins intre 5.8 si 6.8.  Curata bine solul si cu o saptamana inainte de plantare, adauga ingrasamant organic peste sol si amesteca bine, astfel incat pamantul sa fie bine fertilizat, iar ridichile sa se bucure de toti nutrientii.


Cultivarea ridichilor de primavara se face cu aproximativ 4 – 6 saptamani inainte de ultimul inghet. Un alt lucru important este ca ele pot fi semanata succesiv, la fiecare doua saptamani pentru a te bucura de ridichi proaspete pentru o perioada cat mai indelungata.


Semintele de ridichi se planteaza la aproximativ 10 centimetri distanta.


Udare


In perioada de crestere, este recomandat ca solul sa fie mentinut umed. De asemenea, daca doresti ca ridichile recoltate sa fie fragede si zemoase, este recomandat ca udarea sa fie facuta din belsug. Incearca sa uzi cultura macar o data la doua zile si chiar in fiecare zi atunci cand temperatura urca foarte mult, iar soarele este arzator.


Boli si daunatori


Cea mai frecventa problema a ridichilor o reprezinta viermii de radacina care, contrar asteptarilor, ataca doar frunzele, lasand gauri mici in acestea, Viermii de radacina pot fi indepartati daca solul este tratat cu diazonin la inceputul primaverii.


Recoltare


Ridichile se scot din pamant in momentul in care au doar cativa cm diametru pentru ca daca devin prea mari sau stau prea mult in pamant, devin lemnoase, amare si seci.  In principiu , acestea se recolteaza la 6 – 7  saptamani dupa cultivare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului