Plante de apartament

# flori dragobete #flori romantice #flori #dragobete

10 flori romantice pe care sa i le oferi de Dragobete

Ziua de Dragobete se apropie cu pasi mari si, daca preferi sa nu cumperi flori care se ofilesc si mor in cateva zile, incearca sa cultivi un pic de romantism, oferindu-i partenerei pachete de seminte cu o semnificatie aparte. Dragostea va inflori impreuna cu aceste zece flori cu nume si simbol pline de romantism.

1. Floarea-soarelui

Sursa foto: pxfuel.com

Floarea-soarelui poate ajunge pana la 1.5 m inaltime. Florile sale galbene, culoarea lamaii, cu centru negru, sunt excelente pentru taiere. In acest fel veti avea buchete toata vara pentru a-ti aminti iubirea care creste.

2. Mina Lobata

Sursa foto: davisla.wordpress.com

Mina Lobata, care seamana cu drapeul spaniei, creste pana la patru metri in inaltime intr-un sezon bun, fiind un indicator al inaltimii pana la care dragostea ta se poate inalta. Florile sale isi schimba culoarea de la galben la portocaliu pe masura ce se maturizeaza.

3. Floarea de Nu-ma-uita

Sursa foto: pxfuel.com

Floarea de Nu-ma-uita este o floare bienala rezistenta, care se asterne pe pamant asemeni unui covor roz, alb sau albastru, inca de la inceputul primaverii. Potrivit unei legente germane, aceasta floare si-a primit numele in momentul in care un cavaler care culegea flori pe marginea raului a cazut in apa si a fost maturat de curent. El a strigat “Nu ma uita!” in timp ce ii arunca buchetul iubitei sale.

4. Macii Shirley sau “Falling in Love”

Sursa foto: pxfuel.com

Macii Shirley, cunoscuti si sub denumirea “Falling in Love”, au flori duble, creponate, cu un diametru de 7 cm. Se pot gasi in culorile alb, trandafiriu, coral sau crem. Acest mac fermecator infloreste devreme si este o floare perena care iti va aminti dragostea an de an.

5. Larkspur “Lover’s Mix”

Sursa foto: pxfuel.com

Larkspur “Lover’s Mix” este o floare clasica cu inflorescente lungi pastelate, in culorile liliac, roz, albastru, trandafiriu sau alb, fiind perfecta pentru buchetele dedicate persoanelor speciale din viata ta.

6. Alyssum sau “Summer Romance”

Sursa foto: pxfuel.com

Aceasta floare are un nume foarte inspirat, pentru ca te vei indragosti de mirosul sau dulce de miere si de amestecul de flori in culoarea lavandei, violet, alb sau roz.

7. Motul curcanului sau Love-lies-bleeding

Sursa foto: parkseed.com

Aceasta planta a fost favorita gradinilor victoriene. Ciucurii lungii de un rosu inchis, se indreapta catre pamant intr-un mod dramatic. Arata excelent in contrast cu un gard alb.

8. Persicaria orientalis

Sursa foto: specialplants.net

Si aceasta floare este un mosternitor exotic. Cu parfumul ei delicat, ciucurii roz de 10 - 15 cm si frunzele in forma de inima, floarea te va cuceri, fiind greu sa ii rezisti. Infloreste din iulie pana la inghet si poate creste pana la doi metri inaltime intr-un an bun.

9. Nigella

Sursa foto: pxfuel.com

Nigella este o alta floarea clasica a gradinii romantice, foarte populara pentru felul in care florile sale par sa pluteasca intr-un nor de frunzis fin. Florile se gasesc in mai multe nuante de albastru, violet, roz si alb si au centrul intunecat.

10. Cerceii doamnei sau Asian Bleeding-heart

Sursa foto: pxfuel.com

Cine nu iubeste arcurile de inimi minuscule roz care acopera plantele la inceputul primaverii. Este o floare care ii va cuceri inima partenerei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului