Plante de apartament

#beneficii crinul pacii #Spathiphyllum #crinul pacii

10 motive pentru care trebuie sa ai in casa Crinul Pacii

Florile sunt o bucurie mare pentru orice om. Ele aduc viata in orice spatiu si completeaza decorul indiferent de ceea ce se gaseste acolo. Crinul Pacii, sau Spathiphyllum,  este o floare frumoasa si are beneficii multiple. Iata 10 motive pentru care trebuie sa ai in casa Crinul Pacii:

1. Purifica spatiul

Crinul Pacii este benefic pentru sanatate pentru ca iti purifica aerul pe care il respiri si elimina substantele negative pentru corpul tau. Astfel ca pe langa frumusetea plantei, ea aduce si un plus in ceea ce priveste combinatia de aer si gaze din mediu.

2. Iti infrumuseteaza si decoreaza casa

Floarea este uimitoare prin frumusetea sa si prin delicatetea frunzelor si florilor sale. Are o forma care bucura privirea si care reprezinta un decor natural de neegalat. Daca este si pusa in ghiveci cu decor deosebit, atunci este pusa si mai mult in valoare si inspira relaxare si meditatie.

3. Nu are nevoie de conditii speciale pentru a creste

Crinul Pacii este o planta care nu necesita atentie speciala din punct de vedere al mediului in care creste. Ea poate sa stea si in lumina slaba naturala, dar si in zone in care are soare in mod indirect. Deci se ingrijeste usor si creste repede.

4. Impiedica formarea in umiditate a mucegaiului

Crinul Pacii poate sa fie pus in baie pentru ca acolo are grija de sanatatea celui care o detine. Ea absoarbe umiditatea din aer si impiedica formarea mucegaiului, care este daunator sanatatii oamenilor. Se gasesc diversi spori si bacterii, care astfel vor fi impiedicate sa apara.

5. Absoarbe si atrage vaporii din acetona

Orice femeie stie ca atunci cand foloseste oja sau solutia pentru indepartarea ojei de pe unghii, foloseste acetona. De asemenea stie si ca vaporii aceia degajati nu sunt sanatosi. Crinul Pacii are proprietatea de a atrage acesti vapori si a curata aerul din camera.

6. Indeparteaza sporii din mucegai

Cine are astm sau probleme cu plamanii, stie si ca mucegaiul este daunator grav sanatatii. Din fericire, floarea Crinul Pacii indeparteaza sporii din mucegaiul deja format si ajuta omul sa fie sanatos.

7. Cea mai buna floare pentru dormitor

Aceasta frumoasa floare este potrivita perfect pentru dormitor pentru proprietatile sale calmante si pentru delicatetea care o caracterizeaza. Ea indeparteaza compusii din aer care dauneaza omului si somnul este linistit si relaxant. De asemenea studiile Feng Shui arata ca floarea aduce un efect calmant.

8. Este o planta sigura

Neavand in compozitia sa nici o substanta daunatoare, este sigura pentru apartament, chiar si pentru proprietarii de animale de companie. Ea nu este otravitoare, dar este interzisa sa fie mancata.

9. Alunga depresia si anxietatea

Prin proprietatile sale de calmare si linistire, ajuta persoanele care au anxietate si depresie sa aiba o viata mai buna, mai implinita.

10. Cadou

Fiind atat de frumoasa, poate sa fie oferita cadou oricui pentru ca este un simbol al pacii si linistii, ca un talisman daruit unei persoane care apreciaza natura si efectele ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului