Plante de apartament

#plante dubioase # plante inedite #plante de apartament #plante

10 plante cu aspect inedit pe care nu stiai ca le poti creste in casa

Cand cactusii sau plantele sarpe au devenit mult prea obisnuite pentru a-ti decora casa cu ele, este momentul sa treci la nivelul urmator. Plante cu frunze negre, planta "coada de magar" sau un muschi verde care creste asemenea unei sfere sunt doar cateva plante cu aspect inedit pe care nu stiai ca le poti creste, foarte usor, in casa.

1. Plante suculente negre

Sursa foto: instagram.com

Acesta planta a carei denumire stiintifica este Sinocrassula yunnanensis este alcatuita din multe rozete strans adunate intre ele care au culoare verde, dar sunt atat de inchise ca nuanta incat, privite cu ochiul liber, lasa impresia ca sunt negre.

2. Planta suculenta Delfin

Sursa foto: amazon.com

Aceasta planta deosebita originala din Japonia atrage toate privirile dintr-un motiv extrem de simplu. Frunzele sale mici si delicate arata asemenea unor delfini care inoata. In cazul in care iti doresti aceasta planta si tu, o poti cauta folosind denumirea sa stiintifica: Senecio peregrinus

3. Muschi Marimo Balls

Sursa foto: shelterness.com

Muschiul Marimo rezulta din alge care cresc in forma sferica si care traiesc in apa. Pentru a-l ingriji este nevoie sa inlocuiesti apa o data la doua saptamani si sa tii planta la lumina indirecta a soarelui.

4. Hoya Kerrii

Sursa foto: instagram.com

Inima Norocoasa sau Hoya Kerrii este o planta care provine din Asia de Sud-Est si este considerata un simbol al romantismului, datorita formei sale de inima. Aceasta poate fi un cadou perfect pentru indragostiti. Hoya Kerrii este o planta usor de intretinut, la fel ca cele mai multe plante suculente.

5. Cactus Zig Zag

Sursa foto: instagram.com

Chiar daca denumirea acestei plante este Selenicereus Anthonyanus, aceasta este mai mult cunoscuta dupa denumirea Cactus “Os de peste” sau Cactus Zig Zag. La fel ca si alte specii de cactus, acesta este usor de intretinut si face flori roz si delicate.

6. Trandafir Suculent

Sursa foto: pinterest.com

Trandafirul Suculent, denumit stiintific Greenovia Dodrentalis, arata precum floarea de trandafir, perfecta. Aceasta planta suculenta este usor de intretinut, mult mai usor chiar si decat trandafirii. Tot ce trebuie sa faci este sa torni apa la suprafata pamantului in care sta cand observi ca s-a uscat.

7. Crassula Umbella

Sursa foto: instagram.com

Crassula Umbella are o denumire amuzanta: “cupa de vin”, datorita formei pe care o are. Planta atinge 15 centimetri in inaltmime atunci cand este inflorita. Florile au o culoarea galben-verzuie.

8. Euphorbia Obesa

Sursa foto: pinterest.com

Euphorbia Obesa seamna foarte mult cu o minge, de aceea multi se refera la aceasta planta ca la “mingea de baseball” atunci cand vorbesc despre ea. Euphorbia Obesa poate atinge 15 centimetri in latime si are capacitatea de a stoca apa intr-un rezervor pentru a se proteja de seceta.

9. Euphorbia Caput-Medusae

Sursa foto: instagram.com

Euphorbia Caput-Medusae mai este numita si “cap de meduza” datorita numeroaselor tulpini serpuitoare care ies din ea. Planta este originara din Cape Town, Africa de Sud.

10. Sedum Morganianum

Sursa foto: amazon.com

Sedum Morganianum mai este numita si planta “coada de magar”. Aceasta planta are tulpini care pot ajunge chiar si la 60 de centimetri in lungime, iar frunzele sale au o culoarea verde-albastrui. Planta provine din sudul Mexicului si Honduras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului