Plante de apartament

# plante 2019 #gradina #plante apartament #plante #plante interior

3 plante de interior pe care trebuie sa le ai in 2019

Esti pasionat de gradinarit si iubesti plantele? Atunci, trebuie sa iti imbogatesti colectia de plante de interior pentru 2019. Anul viitor, trebuie sa acasa cateva plante speciale, care vor improspata aerul din locuinta ta si ii vor da o nota eleganta.

Iata care sunt plantele de interior ale anului 2019:

Plantele aerofite

Aceste plante sunt la mare cautare, deoarece nu necesita foarte multa ingrijire. Sunt specii mici, care traiesc cu aer. De asemenea, dau un aer special oricarei incaperi si sunt ideale pentru un decor modern.

Plantele aerofite (aeriene) au radacini si frunze, dar nu au nevoie de sol pentru a creste. Ele isi iau nutrientii din particulele de praf din aer, iar apa o iau din umezeala prezenta in aer.

Din cand in cand, mai exact macar o data pe saptamana, trebuie sa le scufunzi in apa, pentru a le ajuta sa se hidrateze in cazul in care aerul din camera este prea uscat.

Plantele aerofite pot fi asezate pe farfurioare decorative, in vaze transparente, in pahare transparente sau direct pe piesele de mobilier.

Bambusul

Daca nu ai un bambus norocos in casa, acum este momentul sa-ti achizitionezi unul. Despre aceasta planta se spune ca este aducatoare de noroc si atrage energii pozitive.

Unde mai pui ca nu are nevoie de o ingrijire exagerata si nici de sol. Asaza-l intr-o vaza transparenta plina cu pietricele albe si asigura-te ca are intotdeauna apa.

Bonsaiul

Bonsaiul este un copac in miniatura, iar aspectul sau versatil i-a adus renumele de "cea mai artistica planta din lume".

Bonsaii se intretin foarte usor, mai ales daca te obisnuiesti cu cerintele lor: lumina naturala, udari constante si taieri ale ramurilor pentru a da forma dorita copacelului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului