Plante de apartament

#ananas #plantare ananas #ananas ghiveci

3 pasi de urmat pentru plantarea ananasului in ghiveci

Ananasul este unul dintre fructele cu cele mai multe beneficii asupra sanatatii si, desi ar putea sa ti se para greu de crescut in propria gospodarie, vei fi surprins cat de usor poti avea ananas in ghiveciul de pe balcon. In aproape doi ani, nu vei mai fi nevoit sa mergi la supermarket pentru a cumpara ananas si il vei avea chiar la tine in casa. Iti prezentam in randurile care urmeaza pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru cultivarea ananasului.


1. Alegerea ananasului pentru plantat

Tot ceea ce ai nevoie pentru a planta ananasul este sa alegi un fruct proaspat de la supermarket. Cauta unul care sa aiba frunzele verzi, nu galbene sau maro. Fructul trebuie sa fie ferm la atingere, iar culoarea acestuia sa fie aurie - maronie. De asemenea, este important sa verifici ca fructul sa fie copt, insa nu prea mult. Poti verifica acest lucru cu ajutorul frunzelor. Trage frunzele de la baza si, daca se desprind cu usurinta, inseamna ca ananasul este prea copt.

De asemenea, este recomandat sa verifici ca ananasul sa nu aiba daunatori la baza frunzelor. Acestia arata ca niste mici pete cenusii.


2. Pregatirea coroanei de ananas

Urmatorul pas pentru plantarea unui ananas este pregatirea coroanei. Aceasta se apuca de la baza si se rasuceste dintr-o miscare, astfel incat sa ramana numai tulpina.

Dupa ce ai desprins coroana de ananas, rupe cateva frunze de la baza, pana cand observi mugurii albi din care vor iesi radacinile.

Ultimul pas pentru plantarea ananasului este ingrijirea coroanei. Astfel, timp de doua zile, planta trebuie lasata sa se usuce pentru ca partea rupta sa se vindece si sa nu putrezeasca. O alta solutie ar fi sa pui planta direct in apa.

Daca a fost taiata corect, in cel mult doua saptamani, coroana va fi plina de radacini.


3. Plantarea ananasului

Ananasul creste cel mai bine intr-un sol negru, fertil, amestecat cu pietris sau nisip. In aproximativ doua luni, tulpina va dezvolta radacini puternice. Ananasul nu are nevoie de fertilizator pentru a se dezvolta. Dupa cele doua luni, frunzele originale se vor face mari si vor aparea noi frunze in centru.

Dupa primul an, planta poate fi pusa intr-un ghiveci mai mare, intrucat radacinile se vor extinde destul de mult.

Sursa foto: kwiatyl.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare