Plante de apartament

# trucuri flori #rezistenta flori #flori taiate

3 trucuri care ajuta florile taiate sa reziste mai mult

Luna martie este numita si luna florilor. Asadar, daca doresti ca florile pe care le primesti de 1 si 8 martie sa reziste mai mult timp, iata cateva trucuri pe care le poti pune in practica ca te bucuri mai mult timp de ele:

Lasa-le la frigider

Imediat ce ai primit un buchet de flori, nu te grabi sa il pui in vaza, ci in... frigider. Lasa-le la rece pentru 5-6 ore si deja le-ai prelungit considerabil durata de viata.

Taie-le corect tulpinile

Taierea tulpinii la un unghi de 45 de grade ajuta florile sa absoarba apa mai usor. Pune-le apoi in apa clocotita pentru cateva minute, apoi transfera-le in apa la temperatura camerei. Apa fierbinte desfunda canaliculele din tulpina si floarea poate absorbi apa.

Scapa de frunze

Portiunea tijei care sta scufundata in apa trebuie sa fie goala. De aceea, desprinde toate frunzele care ar putea altfel sa stea in apa. In mediu umed, acestea mor si se descompun, raspandind bacterii in apa, care vor ucide rapid plantele. Apa din vaza trebuie sa ocupe doar 1/3 din lungimea tijelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului