Plante de apartament

#muscata #plante #plante de apartament #iedera #potos #planta paianjen

4 plante care nu au nevoie de o atentie deosebita

Nu trebuie sa renunti la visul de a creste cateva plante frumoase in apartamentul sau in gradina ta, doar din cauza faptului ca nu stii cum sa ai grija de ele. Alege cateva plante native, care s-au adaptat climei noastre deoarece sunt mai usor de ingrijt. Asadar, chiar daca mai uiti din cand in cand sa le uzi, acestea vor creste in continuare.


1. Iedera

Una din cel mai greu de "ucis" plante, iedera, nu are nici o problema sa creasca oriunde o sadesti. Rezista bine si fara prea multa apa, vara o poti uda chiar si la 4 zile, in timp ce in sezonul rece poate rezista si o saptamana fara apa.

Daca o lasi sa se intinda, acapareaza gardurile, foisoarele, terasele sau casele. Daca o cresti in casa, planteaz-o intr-un ghiveci si pune-o intr-un loc mai umbrit, ferit de lumina directa a soarelui.


2. Potos

O alta planta usor de crescut, Potos sau Scindapsus, face parte din categoria plantelor cataratoare. Are nevoie de putina atentie din partea ta, insa temperatura casei tale trebuie sa se mentina constant peste 15 grade Celsius. Are nevoie de lumina, insa nu trebuie expusa direct razelor soarelui, caci altfel frunzele plantei se vor arde. Vara se uda moderat, iar iarna poti sa o uzi foarte rar, ca tot nu se usuca.


3. Planta paianjen

Planta paianjen face parte din categoria plantelor perene si creste sub forma unui tufis cu frunze subtiri si lungi, colorate intr-un verde palid. Este o planta nepretentioasa pe care o poti pune atat intr-un ghiveci, cat si afara in curte. Trebuie plantata intr-un pamant obisnuit de flori amestecat cu nisip sau ingrasamant natural. In casa absoarbe 90% din monoxidul de carbon in doar cateva zile. O poti uda la 3-4 zile.


4. Muscata

Muscata este una din cele mai frumoase si raspandite plante. Se creste usor, de aceea este si atat de populara. Muscata poate sa infloreasca permanent atunci cand dispune de conditii favorabile. Trebuie sa o tii la caldura, temperatura camerei sa fie peste 18 grade Celsius. Poti scoate ghivecele afara numai atunci cand sunt 3 zile consecutive cu temperaturi de peste 18 grade. Udarea muscatei se face moderat, fara sa aduni apa in farfuria ghiveciului.



Sursa foto: gardening.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului