Plante de apartament

#plante de aparatament #plante #gradina #dezvoltare rapida plante

5 plante care se dezvolta rapid

Esti un gradinar care abia si-a descoperit aceasta pasiune si care nu are rabdare ca plantele sale sa creasca mai repede? Ei bine, ai la dispozitie cateva flori si plante a caror dezvoltare este mai rapida decat ai crede. Iata-le pe cele care ocupa primele locuri in aceasta lista.

Galbenele

Fie ca le planezi in gradina sau in ghiveci, galbenelele cresc foarte usor si rareori sunt afectate de probleme care pot incetini procesul de dezvoltare. Daca iti doresti sa ai o gradina mai colorata si plina de viata, nu iti ramane decat sa plantezi cativa puieti de galbelene in anumite zone, alese de tine.

Acestea emana un miros foarte placut, iar partea buna este ca pot fi utilizate pentru a trata anumite probleme de sanatate.

Astfel, vei avea un panaceu universal la tine in gradina, disponibil pe tot parcursul verii.

Singura cerinta a galbenelelor este sa aiba parte de cel putin cinci ore de soare in fiecare zi.

Galbenelele au dimensiuni reduse si sunt foarte usor de intretinut.

Palmier

Este adevarat ca palmierul este un arbore exotic, care nu poate fi achizitionat de oriunde si are nevoie de o ingrijire speciala in timpul sezonului rece, insa vara, in gradina ta, acesta va arata spactaculos si se va dezvolta foarte repede.

Acesta va fi, de asemenea, o planta care va face umbra pe o suprafata destul de mare. In plus, nu trebuie sa iti faci griji din cauza faptului ca nu poti asigura umbra palmierului - acesta adora razele soarelui si se dezvolta cu atat mai repede, cu cat este mai cald.

Voalul Miresei

Voalul miresei este o planta la ghiveci, care are o dezvoltare foarte rapida si armonioasa. Chiar daca stain ghiveci, Voalul Miresei poate fi tinuta in gradina pe toata durata sezonului cald, insa numai daca ii asiguri acesteia umbra incepand cu ora 12.

Musetel

Musetelul este parfumat, colorat si are o crestere rapida, lipsita de probleme. Acesta poate fi plantat atat in gradina, cat si in ghiveci, insa oricare ar fi alegerea ta, trebuie sa stii ca ai nevoie de un loc luminos, insorit. Imediat dupa plantare, musetelul are nevoie de udare, iar apoi, la fiecare 4 - 5 zile. De asemenea, seara, dupa apusul soarelui se recomandat sa pulverizezi planta cu putina apa proaspata. Doar asa poti accelera procesul de dezvoltare al musetelului.

Musetelul prefera temperaturile ridicate, asa ca nu este nicio problema daca il plantezi direct afara si sa nu iti faci grija pentru acesta nici macar in zilele caniculare.

De asemenea, pentru a stimula cresterea musetelului, foloseste fertilizatori pe baza de calciu, potasiu si sulf.

Bambus

Bambusul sau lucky bamboo este o planta care a aparut in tara noastra in urma cu cativa ani, iar de atunci, pasionatii au inceput sa ii ofere tot mai multa atentie. In plus, bambusul poate fi ingrijit de orice incepator, mai ales ca nu are foarte multe pretentii. Este suficient sa asezi batul de bambus intr-o vaza cu apa sau intr-un ghiveci cu pamant (pietris si nisip), sa ii asiguri suficienta apa, iar apoi sa il lasi sa creasca. Vei observa cum acesta va avea o dezvoltare incredibil de rapida, fara sa depui prea mult efort.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului