Plante de apartament

#flori #plante de apartament #plante #ingrijire plante

5 secrete uimitoare despre plante! Trebuie sa le stii si tu pentru a avea flori superbe

Exista multe plante de apartament usor de ingrijit. Trebuie doar sa cunosti cateva secrete pe care nimeni nu ti le-a mai spus pana acum. Plantele au nevoi speciale si adora sa vorbesti cu ele. Poate suna ciudat, insa studiile au demostrat ca plantele carora li se vorbeste sau li se pune muzica, cresc mai frumos si sunt mai sanatoase.

Iata cinci secrete pe care trebuie sa le stii si tu despre plante.

1. Citeste-le sau vorbeste cu ele

Poate suna ciudat insa acest obicei este benefic plantelor. Dioxidul de carbon eliminat de tine in timp ce vorbesti va fi "respirat" de plante. In plus, cercetarile facute de-a lungul timpului arata ca plantele se devolta mai bine in momentul in care oamenii vorbesc cu ele sau le pun muzica.

2. Sterge plantele de praf

De-a lungul timpului, praful se acumuleaza in cantitati mari pe frunzele plantelor. Aceste particule le astupa porii prin care plantele respira. Din acest motiv, o data sau de doua ori pe an, plantele tale au nevoie de ingrijiri speciale. Umple un bol cu apa si adauga o piatura sau doua de albastru de metil. Cu ajutorul unei carpe fine sau a unei dischete demachiante inmuiate in aceasta apa sterge usor frunzele plantelor.

3. Si plantele au nevoie de dusuri

Grupeaza plantele in functie de nivelul de umiditate de care au nevoie. Cele care au nevoie de o umiditate crescuta trebuie tinute la distanta de cactusi, violete si alte plante care prefera aerul uscat. Din cand in cand, plantele care au nevoie de o umiditate crescuta, trebuie stropite cu apa. Pentru acest procedeu poti folosi o sticla cu pulverizator.

4. Nu incalzi locuinta excesiv

Ai obiceiul de a incalzi excesiv locuinta in timpul iernii? Ei bine, acest lucru este daunator pentru majoritatea plantelor de apartament. In acasta perioada a anului plantele au nevoie de temperaturi cuprinse intre 12 si 24 de grade celsius, in functie de specie.

5. Nu le muta pentru perioade scurte de timp

Schimbarile bruste si dese sunt o reala sursa de stres pentru plantele tale. Mutarile dese pot cauza caderea frunzelor si cresc riscul de contaminare a plantelor cu boli specifice sau daunatori. Tot mutarile dese pot cauza caderea florilor.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare