Plante de apartament

#plante #plante de apartament #flori #plante de interior #flori plante

6 plante de interior care infloresc in sezonul rece

In sezonul rece, foarte multe plante de interior intra intr-o perioada de hibernare, nu mai au nevoie de udari la fel de frecvente ca in timpul verii, nu au nevoie de fertilizari si nici nu mai cresc atat de mult. Cu toate acestea, sunt si plante de interior pentru care sezonul rece este o perioada propice infloririi. Poti alege si tu sa ingrijesti astfel de plante, daca iti place sa ai flori cu parfum suav chiar si in sezonul rece.


1. Craciunita

Craciunita, cactusul de Craciun sau Schlumbergera este o planta de interior care infloreste in preajma sarbatorilor de iarna, daca o ingrijesti corespunzator pe tot parcusul anului.



Sursa foto: flickr.com


2. Orhideea Phalaenopsis

Orhideea Phalaenopsis este una dintre cele mai cunoscute flori din marea ei familie si poate ramane inflorita chiar si pe parcursul sezonului rece, daca beneficiaza de un sol umed si o lumina buna.



Sursa foto: hdwallpaperstop.com


3. Cyclamen

Daca vrei o planta de interior care sa infloreasca mai multe luni la rand, chiar si in sezonul rece, atunci poti alege cu incredere Cyclamen. Este o planta decorativa usor de ingrijit odata ce te obisnuiesti cu pretentiile ei si iti infrumuseteaza spatiul, daca are un sol bine drenat si lumina din plin.



Sursa foto: glallotments.blogspot.com


4. Kalanchoe blossfeldiana

Cu flori marunte, grupate in buchetele, Kalanchoe blossfeldiana este una dintre cele mai frumoase plante de interior care infloresc in sezonul rece. Originara din Madagascar, Kalanchoe blossfeldiana adora temperaturile mai mari din casa si nu este pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea.



Sursa foto: gardenmania.com


5. Begonia

Begonia isi poate dezvalui florile delicate chiar si in sezonul rece, deoarece nu este o planta pretentioasa la temperaturi. Cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de florile ei mai multe luni, trebuie sa o ingrijesti corespunzator.


6. Amaryllis

Nu in ultimul rand, daca vrei o planta de interior care sa infloreasca in sezonul rece, alege Amaryllis. Este una dintre plantele preferate pentru cadourile de sarbatori, tocmai datorita faptului ca isi pastreaza inflorescentele superbe chiar si iarna si nu are nevoie de o ingrijire prea mare.



Sursa foto: armstronggarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului