Plante de apartament

#plante de apartament #living # plante exotice

6 plante exotice de apartament pe care le poti admira in livingul tau

Plantele de apartament sunt o modalitate excelenta de a aduce un pic de natura in casa ta. Ele te vor ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si, de multe ori, chiar calitatea aerului. Daca esti in cautarea unor plante cu care sa iti decorezi livingul, daca iti doresti ceva mai exotic, poti afla in continuare care sunt recomandarile noastre pentru a incepe.

Primul lucru, si cel mai important de stiut, este ca exoticul se refera la faptul ca provin din alta parte. O multime de plante de apartament foarte obisnuite, pot fi de fapt exotice, prin definitie. Crinii albi, aloe vera sau plantele paianjen, sunt la randul lor exotice. O camera bine amenajata va fi completata foarte frumos de niste plante bine alese. Poti gasi aici coltare extensibile la preturi ok dar si alte obiecte de mobilier care vor putea da camerei exact stilul pe care ti-l doresti.

Ca si in cazul tuturor plantelor, este important sa te informezi care sunt nevoile plantelor tale exotice, pentru a sti cum sa le oferi un mediu similar celui natural, in care sa se dezvolte cat mai bine. Nu fa presupuneri atunci cand vine vorba despre plantele tale si nu uita ca exotic nu inseamna doar tropical.

1. Orhideea

Majoritate soiurilor disponibile sunt epifite tropicale, adica plante adaptate sa creasca la suprafata altor plante, fara niciun sol. Ele au nevoie sa fie udate in rafale, pentru a imita ploile torentiale, din padurile tropicale. Prefera sa traiasca in interiorul umbros al padurii, asta inseamna ca in apartamentul tau vor avea nevoie de lumina moderata si umiditate ridicata.

2. Plantele carnivore

Din punct de vedere biologic, aceste plante sunt adaptate sa traiasca in locuri fara aproape niciun aport nutritiv in sol. Asta inseamna de obicei o mlastina sau habitate fara sol, dar cu conditii superacide, care descompun majoritatea nutrientilor. Ce este fascinat la aceste plante este faptul ca mananca animale, de obicei insecte sau alte artropode mici. Este cu adevarat remarcabil sa le vezi in actiune, unele creeaza capcane mortale inevitabile, in timp ce altele isi vaneaza mancarea in timp ce zboara.

3. Arbori citrici pitici in ghivechi

Sunt probabil cele mai apropiate plante de casa traditionale, cel putin atunci cand vorbim despre ingrijirea lor. Sunt superbi atunci cand infloresc, iar parfumul lor va face ca toata casa ta sa miroasa magic. Cu cat ghiveciul in care sunt plantate este mai mare, cu atat vor creste mai bine si vor produce mai multe fructe. Iubesc soarele, asa ca iti vor fi recunoscatori daca le vei oferi cat mai multa lumina.

4. Plantele aeriene

Sunt plantele care vor rezista indiferent cat de reduse sunt talentele tale in ale gradinaritului. Asa cum sugereaza si numele, aceste plante dragute nu au nevoie nici macar de substrat pentru a creste, daramite de un sol real. Tot ce trebuie sa faci este sa le legi cu un snur si sa le agati de tavan. Sunt fericite oricand si oricum. Neavand radacini, sunt obisnuite sa absoarba apa din atmosfera, cu ajutorul frunzelor.

5. Croton

Crotonii sunt plante mari, frumoase, care vor adauga culoare oricarei case. Frunzele pot fi un amestec de diferite nuante de verde, galben si roz. Sunt frumoase, dar si putin periculoase. Sunt otravitoare si, atunci cand sunt taiate sau rupte, produc o seva care este iritanta pentru piele.

6. Urechea elefantului

Este o planta comuna, dar distinctiva si aproape regala. Frunzele verzi, mari, in forma de sageata, sunt strabatute de nervuri argintii. Sunt mai usor de crescut in interior decat majoritatea speciilor de Alocasia si ofera un spectacol minunat cu frunzele deosebite.

Sursa foto: Vivre.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare