Plante de apartament

#ingrijire #flori #vaza #pastrare

6 sfaturi pentru a pastra mai mult florile din vaza

Daca iti place sa-ti umpli casa de buchete de flori proaspete, insa te intristeaza faptul ca se usuca foarte repede, trebuie sa aflii ca exista modalitati de a le ajuta sa traiasca mai mult si sa te incante cu forma, parfumul si culorile lor vii. Iata ce ne sfatuiesc cei care se ocupa de aranjamente florale!

1. Acorda mare atentie frunzelor

Chiar daca gasesti o floare care-ti place si pe care vrei s-o cumperi, trebuie sa acorzi atentie maxima si frunzelor sale. In general, acestea prezinta informatii despre starea de sanatate a plantei. Cauta florile cu frunze de culoare verde deschis, lucioase, proaspete, care nu dau semne de trecere au de afectiuni. Daca frunzele sunt galbene, uscate sau care se desprind usor, mai cauta. Poate ca pretul acestor flori este mai mic, insa nu te ajuta cu nimic daca ele se usuca a doua zi.

2. Alege flori locale

Florile care nu au traversat distante mari, impachetate in conditii proaste, inghesuite si lipsite de aer si apa au mai multe sanse de viata lunga , chiar si dupa ce sunt culese. Mai ales pe perioada iernii ar trebui sa urmezi sfatul de a alege flori care cresc in zona tarii tale si mai putin pe cele exotice. Vremea rea ar putea fi o alta cauza a prelungirii drumului din tara de origine catre tara ta, in cazul florilor si plantelor exotice, deci ele sa ajunga la mai multe zile dupa ce au fost culese.

3. Ocoleste trandafirii

Au flori superbe, placute si dorite de toata lumea, insa, in perioada de iarna acestia vin numai din afara, au preturi exagerate si majoritatea sunt trecuti. In loc de asta, ai putea alege flori de sezon cum sunt crizantemele, care arata minunat daca sunt grupate in buchete mari si miros ametitor.
Daca, totusi, insista sa cumperi trandafiri, alege-i pe cei cu flori ferme si bine hidratate.

4. Cumpara flori en-gros

Daca esti pasionata de aranjamentele florale sau ai nevoie de mai multe buchete deosebite, mergi la o piata de flori si cumpara en-gros. Florile gasite acolo au doua avantaje majore: sunt proaspete si au preturi excelente. Iti poti face acasa aranjamente, dupa imaginatie si bunul plac.

5. Pastreaza apa perfect curata

Secretul adevarat al pastrarii florilor proaspete cat mai mult timp este pur si simplu sa schimbi frecvent apa din vas. Foloseste un vas curat, fara reziduri de sapun sau detergent, si umple-l cu apa proaspata, la temperatura camerei.
Apa din vasul cu flori ar trebui schimbata cel putin in fiecare zi. Daca ai un aranjament mai sfisticat, pe care ti-e teama sa nu-l deranjezi, poti sa introduci vasul cu flori sub jetul de apa, pana cand toata apa veche este schimbata cu alta noua.

6. Tine vasul cu flori la temperatura potrivita

Exista foate multe mituri despre cum poti prelungi viata florilor din vaza. Unii spun ca e foarte bine sa adaugi Sprite in apa florilor, altii spun ca taierea catorva centrimetri din codite ajuta. Cel mai bine este sa intrebi florareasa ce trucuri iti recomanda pentru fiecare tip de floare in parte.
Un alt sfat excelent este sa plasezi vasul cu flori intr-un loc ferit de temperaturi extreme. Temperatura rece, de 8- 10 grade, este ideala pentru mentinerea florilor, nicidecum temperatura de inghet sau camerele calduroase, cu peste 22 de grade.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare