Plante de apartament

#urechea elefantului #Colocasia esculenta #planta tropicala

7 avantaje pentru Colocasia esculenta, urechea elefantului

Colocasia esculenta este o planta tropicala apreciata pentru frunzele sale. Se crede ca aceasta este una dintre primele plante cultivate de om. Originara din Asia de Sud-Est, planta a fost cultivata mii de ani. Descopera 7 avantaje ale acestei plante.

1 Colocasia esculenta are frunze impresionante

Colocasia esculenta (urechea elefantului) este o planta care face parte din familia Araceae. Planta are frunze mari, unele specii avand frunzele uriase, ceea ce face ca planta sa fie spectaculoasa. Pe partea superioara, frunzele sunt de un verde inchis. Florile apar in perioada iulie-august si sunt de culoare alba sau galbuie.

2 Colocasia esculenta poate fi plantata in semiumbra

Este recomandat sa plantezi Colocasia esculenta intr-un loc partial insorit. Aceasta planta este ideala pentru gradinile umbroase, dar care beneficiaza si de putin soare.

3 Colocasia esculenta este o planta nepretentioasa

Desi poate fi mare si impozanta, planta nu este dificil de crescut. Este bine ca solul sa fie mentinut umed, in special in perioadele secetoase. Acest lucru inseamna, insa, cantitati mari de apa pentru mentinerea acestei plante. Frunzele ofilite se indeparteaza cu grija, fara le rupe pe celelalte. Pentru plantare, solul este bine sa fie unul fertil, umed, bogat in humus, cu materie organica.

In timpul perioadei de crestere, este bine sa adaugi un fertilizator in mod regulat. Bulbii se planteaza in gradina spre sfarsitul lui aprilie si se scot toamna tarziu, dupa primul inghet. Poti depozita bulbii de Colocasia esculenta intr-un loc racoros si uscat.

Un atuu al acestei plante il reprezinta faptul ca nu are daunatori importanti in ceea ce priveste bolile sau insectele. Planta, insa, este toxica.

Multe specii de Colocasia produc lastari la radacina, care pot fi desprinsi si transplantati in alte recipiente. Colocasia esculenta este crescuta ca planta anuala.

4 Colocasia esculenta poate fi crescuta direct in gradina sau in ghiveci

Colocasia esculenta este o planta atractiva in primul rand datorita frunzisului ei. Colocasia esculenta este folosita in paturi de plante sau in borduri naturale. De asemenea, planta poate fi crescuta in ghiveci. Planta tinde sa se dezvolte rapid, iar primavara este posibil sa fie nevoie de mutarea intr-un recipient mai mare.

5 Poti folosi Colocasia esculenta ca planta de taiat

In unele cazuri, frunzele mari de Colocasia sunt folosite in aranjamente florale pentru ca acestea sa fie mai bogate si sa capete un aspect impozante. Pe langa frunzele sale, Colocasia este apreciata si pentru florile ei atractive.

6 Colocasia esculenta este potrivita pentru iazuri

O alta posibilitate este sa cultivi planta langa un iaz, o apa curgatoare sau o alta sursa de apa. De obicei, cand creste in preajma apei, planta se dezvolta foarte bine datorita umiditatii.

7 Colocasia esculenta este potrivita pentru gradinile exotice

In general, cel mai potrivit loc pentru Colocasia esculenta este o gradina cu plante exotice. Planta poate fi crescuta in grupuri sau separat.

Sursa foto: hardytropicals.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului