Plante de apartament

#flori #plante de apartament #plante #plante interior

7 plante cu flori superbe de existenta carora nu stiai

Daca esti un iubitor al pantelor de interior, vei ramane placut surpins sa descoperi cateva soiuri de care, probabil, nici nu stiai.

Artificiile braziliene

In cazul in care te intrebi de unde si-a primit denumirea de artificii braziliene, este simplu. La sfarsitul primaverii si verii, cand infloreste, te va uimi cu florile sale care sunt de un rosu profund si lavanda si seamana cu o explozie de culori. Pe masura ce florile se estompeaza, apar mici seminte negre pe care le poti strange pentru a inmulti planta. Este o planta de interior si, totodata, o alegere ideala pentru a fi cultivata intr-o gradina umbroasa. Chiar daca nu este inflorita, va atrage prin frunzele cu marcaje argintii, decorative.

Gloxinia

Gloxinia infloreste la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii si se remarca prin florile in forma de clopot in culori bogate, adesea marcate cu benzi constrastante sau pete albe. Dupa ce florile se estompeaza, planta va ramane in stare latenta si nu va mai fi udata pana in momentul in care incepe din nou sa creasca.

Planta guppi

Guppi este o planta de origine africana care infloreste mai mult vara si, daca are suficienta lumina, poate inflori tot anul. Unele specii au florile in varful unor tulpini lungi, acestea semanand cu un pestisor auriu. Este o alegere inspirata pentru ghivecele atarnate. Cu siguranta este o planta atragatoare, uimitoare, care ii va incanta pe toti cu florile incredibile care seamana atat de bine cu pestisorii aurii.

Planta cu flori in forma de ruj

O ruda a violetei africane, planta de ruj, arata fermecator in ghivece atarnate. Produce tulpini arcuite cu flori stralucitoare care se dezvolta in varful ramurilor. Florile tubulare au cupe purpurii inchise care inconjoara flori stacojii. Planta infloreste de obicei toamna, dar poate inflori si sporadic pe tot parcursul anului. Este o planta usor de cultivat, cu flori rosii stralucitoare care seamana foare bine cu tuburile de ruj.

Planta crevete

Planta crevete are o inflorire prolifica tot anul. Majoritatea soiurilor dezvolta in varfuri bractee roz cu flori tubulare albe, iar altele dezvolta bractee galbene. Florile sale sunt unice si seamana cu niste creveti, motiv pentru care nu va trece neobservata.

Ixora

Numita si flacara din padure, ixora are ciorchini de flori partocalii, rosii si galbene care par sa straluceasca. Frunzisul sau este verde lucios. O taiere regulata va ajuta la controlarea cresterii in cazul in care tulpinile cresc prea inalte.

Palcurile de flori portocalii, roz, rosii sau galbene sunt extraordinar de frumoase in zilele de iarna.

Planta vaza de argint

Frunzele rigide, gri-verzi ale acestei plante ruda cu ananasul, sunt dotate cu spini minusculi si formeaza o vaza verticala. Planta vaza de argint dezvolta un grup mare de bractee roz durabile care dezvolta flori violet cu o durata mica de viata. Dupa estomparea bracteelor, la baza plantei-mama se dezvolta noi pui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului