Plante de apartament

# plante bucatarie #crestere plante #bucatarie #plante de apartament #plante

7 plante de apartament care pot fi crescute in bucatarie

Plantele de apartament adauga o pata de culoare, aduc natura mai aproape si cresc nivelul de oxigen dintr-o incapere. Multe persoane evita sa tina plantele de apartament in bucatarie, insa asta este o greseala uriasa.

 

Plantele vor inviora rapid spatiul dintr-o bucatarie si pot fi si practice, daca ne gandim la plantele aromatice pe care le poti folosi si in preparatele culinare.  

1. Ierburi aromatice

Daca iti place sa gatesti si sa folosesti ierburi aromatice in preparatele tale, atunci aceste plante nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Poti creste orice, de la patrunjel, menta, cimbru, rozmarin, busuioc si pana la chives (cepsoara). Ai nevoie doar de putin spatiu, cateva ghivece mici, sau chiar borcane si te vei putea bucura atat de frumusetea lor cat si de savoarea preparatelor in care le folosesti.

2. Plante suculente

Plantele suculente sunt perfecte pentru bucatariile inghesuite. Acestea nu ocupa mult spatiu si sunt si usor de ingrijit. In magazinele de specialitate vei gasi zeci de tipuri de plante suculente pe care le poti aduce in bucataria ta.

3. Cafea

Da, da!  Ai auzit bine! Daca esti un bautor inrait al cafelei, iar aceasta licoare nu lipseste din bucataria ta, de ce ar lipsi o plante de cafea (Coffea arabica)? Aceste plante ce pot fi crescute cu usurinta in apartament si te vor incanta cu frumusetea frunzelor verzi si lucioase.

4. Philodendron

Philodendronul este o planta des intalnita in apartamente, insa putini se gandesc ca ar putea infrumuseta bucataria cu ajutorul acesteia. Este usor de ingrijit, deloc pretentioasa si ofera oricarei incaperi un  aspect unic.  

5. Planta paianjen

O alta planta ce poate fi crescuta cu usurinta in bucatarie este planta paianjen, care se adapteaza cu usurinta oricarui spatiu. In plus, fiind plante atarnatoare, pot fi puse in partea de sus a mobilierului.  

6. Limba soacrei

Limba soacrei este o planta de apartament extrem de populara. Aceasta planta de origine tropicala, aproape ca nu lipseste din nicio casa. Planta este cu adevarat fermecatoare si, in plus, are nevoie de ingrijiri minime.

7. Violeta africana

Violeta africana este o alta planta usor de ingrijit, ce poate fi crescuta in bucatarie. In plus, aceasta planta te va rasplati cu flori superbe.  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului