Plante de apartament

#plasare plante #usare plante #plante #ingrijire plante de apartament #plante de apartament

8 sfaturi de la experti, utile pentru ingrijirea plantelor de interior

"Gradinaritul" in interior poate fi o adevarata provocare, pentru cei care isi doresc plante frumoase si sanatoase tot timpul anului. Problema este cat de pregatit esti sa ii faci fata cu brio. Expertii au mai multe trucuri, scrie countryliving.com. Iata-le pe cele mai importante dintre ele!

1. Asaza plantele cu grija

Alege plantele care rezista la conditiile de mediu din casa sau de pe terasa ori veranda ta. Trebuie sa stii ca nici macar un gradinar experimentat nu poate face ca unei plante care iubeste soarele din plin sa ii mearga bine intr-un loc rece si umbrit. Deci, asigura-te ca plantele sunt adaptate nivelului de lumina si temperatura din zona in care vor fi pozitionate.

2. Evita soarele direct

Pervazul ferestrelor scaldate in lumina soarelui nu este un loc ideal pentru orice tip de planta. Ba chiar pentru majoritatea plantelor de apartament poate fi un loc mult prea calduros.

3. Evita zonele umbrite

Un colt al unui dormitor, pe dupa o biblioteca masiva nu e un spatiu potrivit pentru o planta, pentru ca acestea au nevoie de lumina pentru a duce la bun sfarsit procesul de fotosinteza.

4. Evita temperaturile extreme

Tine plantele delicate departe de sobe sau semineuri, intrucat acestea vor scadea nivelul de umiditate din aer. Si in niciun caz nu aseza plantele pe calorifer.

5. Schimba ghiveciul

Cel putin o data la doi ani este obligatoriu sa schimbi ghiveciul plantelor de apartament cu vase mai mari. In acest fel te asiguri ca radacinile plantelor tale au suficient spatiu pentru a se dezvolta.

6. Echipeaza-te corespunzator

Foloseste uneltele potrivite pentru gradinaritul in interior. O stropitoare cu gatul lung si un pulverizator folosit pentru a creste umiditatea sunt esentiale pentru reducerea nivelului de praf si pentru a face fata daunatorilor. O foarfeca pentru plante si un afantor iti sunt foarte utile.

7. Uda cu simt de raspundere

Nu ineca plantele de apartament. Asaza doi pumni de pietricele pe fundul ghivecelor ca sa asiguri un bun drenaj vasului si sa pastrezi radacinile aerisite.

8. Pregateste plantele de iernat

Pe timpul iernii trebuie sa lasi plantele de apartament sa se odihneasca, iar pentru asta este bine sa le muti intr-un loc racoros. Si asta intrucat multe plante intra intr-o stare de hiberbare in aceasta perioada si au nevoie de temperaturi mai scazute.

Sursa foto: fsldk.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare