Plante de apartament

#gradina #plante de apartament #plante #gradina interioara

Adu natura in casa ta! Cum sa transformi locuinta intr-o gradina in miniatura

Odata cu venirea sezonului cald, tot mai multi oameni regreta faptul ca nu se pot bucura de o gradina in care sa se relaxeze in voie, sau sa-si bea cafeaua dimineata. Daca iti place sa fii inconjurat de plante si natura, insa stai la bloc, nu trebuie sa renunti la aceasta idee. Exista o multime de posibilitati de a aduce natura in casa ta! Iata cateva dintre acestea:

1. Ghivece mici, cu flori suculente

 

Ghivecele mici cu flori suculente se incadreaza perfect in orice peisaj. Le poti aseza in biblioteca, in fata cartilor preferate, pe masa, pe rafturile suspendate sau printre decoratiunile pe care le ai deja in casa.

2. Pereti cu licheni

Peretii cu licheni sunt la mare cautare in ultimii ani. Pe langa faptul ca iti decoreaza frumos casa, acestia au si numeroase beneficii asupra sanatatii si nu numai. Lichenii ajuta la reglarea nivelului de umiditate din incapere si imbunatatesc calitatea aerului, absorbind dioxidul de carbon si eliberand oxigen.

In plus, nu produc alergeni sau substante iritante si nu retin praful, fiind astfel incati persoanelor ce sufera de alergii. Lichenii nu trebuie ingrijiti si rezista pana la 10-15 ani si nu necesita ingrijiri. Stiai ca in timpul verii acestia scad temperatura unei incaperi cu 3 pana la 7 grade?

Mai multe detalii despre peretii de licheni poti afla aici!

3. Ghivece suspendate

Ghivecele suspendate sunt perfecte pentru decorarea spatiilor mici sau a balcoanelor. Daca esti fericitul posesor al unui balcon. Nu ezita sa-l impanzesti cu astfel de flori. Il poti transforma usor intr-o mica padure. Acestea pot fi asezate chiar si in casa, in colturile nedecorate sau in spatiile unde exista locuri goale. Pot fi prinse cu usurinta de dulapuri sau chiar de tavan, cu ajutorul unor franghii.

4. Tablouri vii

Tablourile vii sunt acele tablouri care, in loc de o panza pictata, au plante. Le poti creea chiar tu in forma dorita sau le poti cumpara de-a gata din magazinele de specialitate. Pot fi folosite pentru a umple un perete gol sau pentru a decora biroul de acasa.

Surse foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare